El PSIB-PSOE inicia el curs polític demanant a totes les formacions polítiques “unitat i responsabilitat” per a frenar el virus i per no deixar ningú enrere

Iago Negueruela ha defensat que la unitat política ha de servir perquè totes les institucions impulsin mesures urgents per pal·liar els efectes sanitaris, socials i econòmics de la pandèmia

El PSIB-PSOE ha iniciat avui el curs polític amb una reunió semipresencial de la Comissió Executiva, liderada per la secretària general, Francina Armengol.

Una trobada que ha servit per a fixar els objectius de la formació per als pròxims mesos, que segons ha avançat el portaveu, Iago Negueruela, seran “aplicar les mesures necessàries per frenar l’expansió del virus i que ningú quedi enrere per culpa de l’emergència sanitària, minimitzant les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia”.

Per a aconseguir-ho, Negueruela ha recordat que el full de ruta està marcat en el Pla de Reactivació Econòmica i Social, un document “ampli, debatut, treballat i signat per agents econòmics i socials, partits polítics i institucions, fins i tot la totalitat dels Consells Insulars”.

El portaveu socialista s’ha mostrat conscient que “Balears és una de les comunitats que més patiran la situació actual, però també és cert que s’ha posat en marxa un alt grau de protecció social, amb uns ERTO que han mantingut l’ocupació i han protegit socialment a 150.000 treballadors en un primer moment i a uns 86.000 que resten sota aquesta eina avui en dia, sobretot amb la incorporació dels fixos discontinus a aquesta eina, la qual cosa ha permès mantenir l’ocupació a la nostra comunitat autònoma”.

En aquest sentit, Negueruela ha criticat que “quan els altres partits parlen dels ERTO, cal recordar que el PP els va llevar per posar els ERO, abaratir l’acomiadament i retallar prestacions com a manera de sortir de l’anterior crisi; mentre que ara es fa tot el contrari, mantenint l’ocupació per tenir una sortida ràpida de la situació actual”.

Negueruela també ha remarcat la feina feta pel Govern de les Illes Balears des del 2015, assegurant que “tenim més professors que la passada legislatura, més professionals sanitaris i un sistema sanitari reforçat, per la qual cosa ens demanam què hauria passat si aquests darrers quatre anys hagués governat la dreta de Company, acomiadant a professionals públics”.

A més a més, Negueruela també ha destacat l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida com a “elements essencials de protecció social que hem posat en marxa quan ha governat l’esquerra i que amb la dreta mai s’han impulsat”.

Amb tot plegat, el portaveu socialista ha avançat que el PSIB-PSOE vol començar el curs polític “amb unitat i responsabilitat i amb els partits de l’oposició donant suport al Govern per a afrontar l’emergència sanitària, per donar suport a famílies, empreses, treballadors i autònoms i sortir d’aquesta situació el més aviat possible, en un moment de màxima dificultat”.

Una unitat, ha insistit Negueruela, que ha de servir perquè “totes les institucions impulsin mesures urgents”, per la qual cosa ha demanat al PP que doni suport al Govern perquè “cada vegada que critica una mesura després li ha d’acabar donant suport”. En concret, el portaveu del PSIB-PSOE ha fet referència a un Pla de Reconstrucció “que ara demanen quan no s’han volgut sumar a ell”, i tenint en compte que “el mateix Company que va criticar l’ús obligatori de la mascareta ara el defensa i el mateix Company que va criticar les noves restriccions ara les defensa”.

Quan està a punt de començar el curs escolar, Negueruela també ha tengut unes paraules d’agraïment i suport a tota la comunitat educativa pel seu esforç i feina en preparar el curs escolar, reconeixement que ha fet extensiu als docents, als pares i mares i als equips directius.

Un curs escolar que, tal com ha recordat Negueruela, “començarà amb 35 milions d’euros extraordinaris i 560 professors més, arribant a més de 2.000 professors més que el 2015”.

Horitzons de futur per a les Illes Balears

Finalment, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat l’esborrany del document sorgit d’un procés de reflexió titulat “Horitzons de futur per a les Illes Balears”.

Ha estat un procés que ha tengut lloc els darrers 4 mesos, en el qual han participat de forma activa més de 250 militants, en 55 reunions telemàtiques i presencials i amb 10 trobades amb la militància, del qual ha sortit un esborrany que contempla idees relacionades amb l’era post-COVID, posant el focus en els valors, les transformacions i els objectius que haurà d’afrontar el Partit Socialista després de la pandèmia.

El document contempla tres eixos, com són els valors de la comunitat després del 2020, els drets i les seves garanties després del 2020, posant l’accent en les persones l’Estat del Benestar, l’habitatge i els espais públics, i un darrer eix sobre l’economia i la terra, apostant per la sostenibilitat des del punt de vista social, ambiental i econòmic.

Ara, serà el torn perquè tota la militància de les illes pugui enriquir el document abans d’aprovar-lo de forma definitiva.

Comments are closed