El PSIB-PSOE insta a Prohens a retirar les seves al·lusions a Josu Ternera

Negueruela considera indigna l’actitud de la presidenta al darrer Ple del Parlament

El portaveu del grup socialista al Parlament, Iago Negueruela, ha demanat la presidenta del Goverm Marga Prohens, que retiri les referències a ETA que va fer en el decurs de la plenària parlamentària i l’insta a que demani perdó per dir que aquests (els terroristes) “són els socis del PSOE” mentre exhibia una fotografia del membre de la banda armada Josu Ternera.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha assegurat que si Prohens retira les seves paraules “recuperarà la decència” i, per tant, ell també retirarà les frases en què considerava “indigna” l’actitud de la cap de l’Executiu autonòmic.

Negueruela ha lamentat que el PP torni a insistir en aquesta qüestió, tot fent al·lusió a un escrit que els populars han presentat a la Junta de Portaveus criticant el president de la Cambra, Gabriel Le Senne, per haver concedit als socialistes un torn extraordinari de 3 minuts en el ple d’ahir. “Vaig fer servir l’article 81 del reglament de la Cambra per defensar el meu grup de les paraules de Prohens”, ha manifestat.

També ha recordat que les pròpies associacions de víctimes del terrorisme han dem anat en reiterades ocasions a PP i VOX que deixin d’utilitzar les víctimes amb finalitats partidistes.

D’altra banda, el PSIB-PSOE ha lamentat que el Parlament hagi donat només 5 dies per proposar noms per ocupar la direcció general d’IB3 – cal recordar que a anteriors ocasions aquest termini ha estat gairebé de dos mesos – i ha demanat el Govern que cerqui perfils de la trajectòria i el prestigi de l’anterior màxim responsable de l’ens, Andreu Manresa.

Comments are closed