El PSIB-PSOE lamenta que la dreta prefereixi tombar els pressupostos de la recuperació en lloc de donar suport a uns comptes que són més necessaris que mai

Pilar Costa: “Consideram que és una irresponsabilitat i una falta de serietat i d’altura política intentar tombar uns comptes públics que són fonamentals per consolidar la recuperació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha lamentat que la dreta i la ultradreta prefereixin tombar els Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma en presentar esmenes a la totalitat que es debatran aquest dimarts al Ple del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Costa ha exposat que “rebutjarem les esmenes a la totalitat presentades per la dreta i la ultradreta perquè, una vegada més, hem de lamentar que hi hagi grups en el Parlament que prefereixin intentar tombar uns pressupostos que són els que necessiten els ciutadans de les Illes Balears”. “És una irresponsabilitat i una falta de serietat i d’altura política intentar tombar aquests comptes públics”, ha subratllat Costa.

La socialista ha defensat els comptes per al 2022, ja que “són els pressupostos de la recuperació que ens han d’ajudar a deixar enrere la pitjor crisi de la nostra història recent i fer-ho sense deixar ningú enrere, i que ens han de permetre enfortir encara més els serveis públics a més de donar una passa de gegant en la millora del model productiu de les Balears”.

Així mateix, Costa ha explicat que “no hi ha cap motiu ni un per voler tornar a la casella de sortida aquests pressupostos”, i hi ha afegit que “si la intenció dels grups que han presentat aquestes esmenes realment fos millorar els comptes el que farien seria presentar esmenes parcials, i no a la totalitat”.

“El que demostren la dreta i la ultradreta esmenant a la totalitat és que no estan d’acord en destinar 7 de cada 10 euros a polítiques públiques com tampoc estan d’acord en destinar més recursos que mai a Salut, més de 2.000 milions per primera vegada en la història”, ha incidit Costa.

La socialista ha continuat explicant que dir que no a aquests comptes significa no estar d’acord en construir habitatges, en apujar el sou als funcionaris, en destinar més diners que mai a polítiques d’ocupació i en què les illes vegin compensat un greuge històric com és el de la insularitat o en què ens arribin els fons europeus.

Iniciatives al Parlament per al 25N

D’altra banda, Costa ha recordat que aquesta setmana es commemora el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i que “els socialistes tornarem a sortir als carrers per reivindicar que ja està bé de violències masclistes”.

El Grup Parlamentari Socialista se sumarà a les activitats organitzades per aquest dia internacional, però també ho farà impulsant mocions en els ajuntaments i iniciatives al Parlament de les Illes Balears com la Proposició No de Llei que impulsa la diputada Beatriu Gamundí que recull les reivindicacions de la Federació de les Persones Sordes de Balears, que demana que els recursos d’informació, prevenció i vigilància siguin accessibles per a les dones sordes víctimes de violència de gènere.

Finalment, la socialista i portaveu adjunta, Silvia Cano, debatrà en el ple en les pròximes setmanes una iniciativa per revisar el protocol interinstitucional de detecció, prevenció i atenció de la violència masclista i atacs sexuals, reforçar l’atenció a les dones més vulnerables per raons d’origen, discapacitat o edat, i la reformulació de la seguretat i la protecció de les víctimes fent especial esment al control dels agressors.

Comments are closed