L’Històric del PSIB-PSOE recupera documentació gràfica i sonora del I Congrés de la Federació Socialista Balear, que se celebrà el febrer de 1978

Es pot consultar la transcripció del discurs que oferí Emilio Alonso quan va ser escollit Primer Secretari de la Federació Socialista Balear

La Peça del mes de l’Arxiu Històric del PSIB-PSOE recupera documentació gràfica i sonora del I Congrés de la Federació Socialista Balear (FSB), que es va celebrar els dies 25 i 26 de febrer de 1978 al Palau de Congressos del Poble Espanyol de Palma i que va elegir com a Primer Secretari a Emilio Alonso.

El PSIB-PSOE ha publicat en la seva web una pàgina dedicada a aquesta fita històrica en la qual es poden veure algunes imatges de la cita, com una fotografia de la delegació de Palma que assistí al Congrés o l’acreditació d’Emilio Alonso. També es pot consultar íntegrament el llibre d’actes i resolucions d’aquest primer congrés o escoltar alguns dels debats que es varen produir en la cita.

Guanyam la nostra llibertat. Primer Congrés de la Federació Socialista Balear és el títol de llibre on es poden consultar les anomenades actes i resolucions i que també recull la transcripció del discurs d’Emilio Alonso quan va ser elegit Primer Secretari. La Comissió Executiva sorgida d’aquest I Congrés va encarregar a la impremta Homar la publicació d’aquest llibre el mes de maig de 1978.

En aquesta Peça del mes, que s’emmarca en els preparatius del PSIB-PSOE de cara a la celebració del 14è Congrés del pròxim cap de setmana a Inca, també posa a l’abast dels interessats clips d’àudio que l’equip de l’Històric ha digitalitzat.

En aquestes peces sonores es pot escoltar alguns companys que assistiren al congrés debatre sobre qüestions tan vigents en l’actualitat com són l’autonomia, l’ensenyament, el municipalisme, el sindicalisme, l’ordenació del territori els joves o la gent gran.

Comments are closed