El PSIB-PSOE mostra la seva satisfacció per haver guanyat “totes les eleccions del 2019” i demana “un pacte a l’esquerra per a un Govern fort i estable”

Pere Joan Pons ha defensat que la primera resposta contra l’augment de l’extrema dreta, blanquejada per PP i C’s, ha de ser per l’esquerra i amb polítiques progressistes, més justícia i més cohesió social

El PSIB-PSOE ha expressat la seva satisfacció per haver guanyat totes les convocatòries electorals d’enguany. Així ho ha expressat la secretària general, Francina Armengol, qui ha recordat que “el 2019 hem tengut 5 eleccions, això no havia passat mai i el Partit Socialista de les Illes Balears les ha guanyades totes”.

Ara bé, per Armengol la mala notícia de la nit ha estat la pujada de la dreta i l’extrema dreta a Espanya i a Balears, contra la qual ha assegurat que “ara més que mai hem de fer possible un Govern a Espanya, a l’esquerra, estable, que doni sortida a les necessitats que tenen els ciutadans i les ciutadanes de Balears i que estigui presidit per Pedro Sánchez”.

Per a la secretària general, aquest nou Govern d’Espanya “ens ha de permetre sortir del bloqueig i ha de ser capaç de resoldre els problemes de la gent, plantant cara en la lluita contra el canvi climàtic, contra la violència masclista, contra la precarietat laboral, ha de saber resoldre els conflictes territorials des del diàleg i la política i ha d’anar amb el full de ruta de Balears, fent front a les reivindicacions històriques com un nou sistema de finançament autonòmic o el règim fiscal”.

Tot plegat, segons Armengol, “només ho pot fer possible un govern a l’esquerra que fugi dels posicionaments de la ultradreta”.

Pel que fa a l’augment de la ultradreta, Armengol també ha apuntat que “aquells que els han blanquejat tendran la seva responsabilitat sobre la situació que estam vivint, no només per la seva presència a distints parlaments i governs autonòmics sinó amb la força que aconsegueixen al Congrés”.

Armengol també ha fet referència al retrocés en vots del PSIB-PSOE, assegurant que “la fragmentació de l’esquerra ha perjudicat les expectatives electorals del Partit Socialista, així com també ho ha fet l’augment de l’abstenció, la qual hem viscut amb més intensitat a Balears que a altres comunitats autònomes”.

Finalment, la secretària general també ha tengut unes paraules de record per Pau Morlà, candidat socialista per Menorca que no ha aconseguit escó i que “estava fent una magnífica tasca”.

Per part seva, el candidat del PSIB-PSOE al Congrés i ja diputat electe, Pere Joan Pons, ha celebrat que “Balears segueix sent d’esquerres, la qual cosa és una notícia molt positiva, i el Partit Socialista continua sent la primera força, com ja ho va ser el 28 d’abril i el 26 de maig”.

Pons, ha insistit en què “seguim pensant que la gran oportunitat de demà segueix sent una sortida per l’esquerra, i que un projecte progressista i d’esquerres és el més adient en un moment d’augment de l’extrema dreta”.

Pons ha reconegut que no tot són bones notícies, ja que “és un mal símptoma l’abstenció i la pujada de l’extrema dreta, la qual ha blanquejat dos partits en aquests darrers mesos i davant la qual la resposta ha de ser més polítiques progressistes, més cohesió social i més justícia”.

Finalment, Pons també ha expressat el seu pesar per no haver aconseguit el diputat per Menorca, qualificant-ho de “gran pèrdua per l’illa, ja que nosaltres ja vam dir que l’única manera que Menorca tengués representació al Congrés era votant al Partit Socialista”.

El PSIB-PSOE analitzarà demà els resultats electorals amb més profunditat durant la reunió de la Comissió Executiva.

Comments are closed