Sílvia Cano: “L’única manera de plantar cara a la dreta i l’extrema dreta és amb un govern d’esquerres sòlid”

La portaveu parlamentària socialista ha celebrat uns resultats electorals que posen de manifest que “els ciutadans han tornat a triar com a opció majoritària un projecte progressista i de futur”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, s’ha mostrat “orgullosa que el Partit Socialista hagi tornat a guanyar les eleccions a Espanya i a les Illes Balears”, uns resultats que “consoliden el projecte progressista”, alhora que ha celebrat que la formació, de nou, hagi estat primera força política a tot l’Estat, a les quatre illes i als principals municipis de l’arxipèlag.

“Hem guanyat les sis eleccions que hem votat enguany, i això és un fet històric”, ha destacat la portaveu socialista, recordant que l’avantatge respecte del Partit Popular continua sent “substancial” a les Illes, amb una diferència de més d’onze mil vots.

Cano ha insistit que els resultats d’ahir evidencien que “els ciutadans han tornat a triar com a opció majoritària un projecte progressista, de futur i que se centra en solucionar els problemes de la gent amb propostes i solucions reals”.

Un projecte, ha emfasitzat Cano, els principals pilars del qual són la consolidació de l’Estat del Benestar, la lluita contra la precarietat laboral, l’enfortiment dels serveis públics, la lluita contra la violència masclista i la lluita contra el canvi climàtic, entre altres.

“Necessitam un govern que es posi de manera immediata a executar de tot allò que està compromès i és transversal amb altres forces d’esquerres” i que, sobretot, “continuï amb el full de ruta progressista de les Balears i ens tregui de la inactivitat en qüestions essencials”, en referència a assumpte com el règim fiscal, la millora del finançament autonòmic i l’aprovació d’uns pressupostos progressistes.

En aquest sentit, la portaveu socialista he reivindicat que per dur a terme aquestes polítiques fa falta un govern “d’esquerres, fort i sòlid, presidit per Pedro Sánchez”, remarcant que és “el que sempre hem defensat des del PSIB-PSOE”.

Així mateix, Cano ha demanat possibilitat aquest “govern d’esquerres i sòlid” per “plantar cara a la dreta i l’extrema dreta”, l’augment de la qual ha qualificat d’“alarmant des del punt de vista democràtic”. “L’única manera de vèncer l’extrema dreta és amb més democràcia i polítiques progressistes” ha remarcat la socialista.

Respecte d’aquesta manera de fer política, Cano ha recordat que aquesta setmana es donarà una passa important en la tramitació dels pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2020, uns pressupostos que “situen els serveis públics de nou en el centre de totes les decisions”, amb una despesa social que se situa en el 70%, essent “la major despesa social de la història”.

“Maldament el PP s’entesti a dir el contrari i a mostrar el camí de les retallades, aquest no és el camí del Govern de les Illes Balears”, ha reiterat la socialista, fet que es demostra “invertint més que mai en polítiques socials, per als més febles, en favor de l’equitat i la cohesió social”.

A més a més, Cano ha recordat que la tramitació dels pressupostos segueix el seu curs i que això farà possible que, “una vegada més, els pressupostos s’aprovin en temps i en forma, assumint la responsabilitat que ens han atorgat els ciutadans de les Illes”.

Comments are closed