El PSIB-PSOE valora positivament el fet d’encadenar més victòries electorals que mai i que el PP “es resigni a ser segona força”

Iago Negueruela ha expressat la preocupació dels socialistes pel fet que “l’única forma de sumar que té el PP és amb la ultradreta, la qual han blanquejat juntament amb Ciutadans, però en qualsevol cas estan molt lluny, a 50.000 vots de les esquerres”

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per analitzar en profunditat els resultats de les eleccions generals, la qual ha estat encapçalada per la secretària general, Francina Armengol. Així ho ha avançat el portaveu, Iago Negueruela, qui s’ha mostrat taxatiu per concloure que “el Partit Socialista ha guanyat a Espanya i a les illes i sent la primera força a Balears en totes les convocatòries electorals d’aquest 2019, la qual cosa no s’havia produït mai, amb un 25,43% dels vots enfront del 26,35 d’abril, amb un retrocés de només un punt”.

Uns resultats que, segons el portaveu socialista, “demostren la fortalesa d’un PSIB-PSOE que es troba en un bon moment, unit, fort, encadenant més victòries electorals que mai i amb la responsabilitat de saber entendre els resultats i mobilitzar a la gent que ahir no va voler anar a votar”.

En aquest sentit, Negueruela ha ressaltat que les eleccions d’ahir “ratifiquen la fortalesa del Partit Socialista i la distància amb la segona força, el PP, amb una diferència molt important i notòria que permet deixar clar que els socialistes som la força majoritària a les illes”.

Tal com ha explicat el portaveu socialista, de l’anàlisi electoral es desprèn que “la gent continua preferint governs socialistes i l’esquerra segueix sent predominant a Balears, la qual cosa suposa un aval a les nostres polítiques i un mandat per continuar en la línia establerta”. De fet, si es sumen els vots dels partits que formen el Govern de les Illes Balears, “hi ha moltíssima diferència amb la suma de l’esquerra i la suma de la dreta i la ultradreta, amb més de 50.000 vots de diferència que suposen una victòria clara dels partits d’esquerra”.

Aquesta diferència de 50.000 vots, ha insistit Negueruela, implica que “no hi ha alternativa possible a l’esquerra ni a Balears ni a Espanya”. Així i tot, Negueruela s’ha mostrat content perquè ara “el PP es doni per satisfet amb estar a més de 12.000 vots de diferència del Partit Socialista, és la primera vegada en molts anys que expressen la seva satisfacció per haver perdut les eleccions, per la qual cosa és positiu que el PP es resigni a ser segona força”.

A més a més, Negueruela ha expressat la preocupació dels socialistes pel fet que el PP “celebri el seu resultat quan l’únic partit amb el qual poden governar és amb Vox”, per la qual cosa “és molt perillós per a un partit que es diu de govern que deixi tan clar que són capaços de fer govern amb Vox, que ja té 70.000 vots a les nostres illes i al qual estan blanquejant”.

Per això, Negueruela ha lamentat que “l’única forma de sumar que té el PP és amb la ultradreta, però en qualsevol cas estan molt lluny de les esquerres”.

El portaveu del PSIB-PSOE ha aprofitat també per demanar a PP i Ciutadans que reflexionin “sobre si blanquejar a la ultradreta és la millor forma per frenar-les el pas, tot i que Ciutadans ja ha vist que blanquejar a la ultradreta els duu a la desaparició”.

Per als socialistes, la millor forma de combatre a la dreta i a la ultradreta és “amb polítiques progressistes amb les quals insistirem a Balears, com és la lluita contra la violència masclista, contra el canvi climàtic, contra la precarietat laboral, per a una feina digna i per a millorar l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

De cara al futur, Negueruela ha defensat que “toca desbloquejar el Govern d’Espanya amb un govern fort, estable, capaç de donar solucions reals als problemes de la ciutadania, que comparteixi agenda política i social amb Balears, que es formi ràpidament i que sigui des de l’esquerra, com sempre hem defensat els socialistes de Balears”.

A això, el portaveu de la Comissió Executiva ha afegit que “la ciutadania ens ha donat una segona oportunitat i l’hem d’aprofitar com a major antídot contra la ultradreta”.

La Comissió Executiva també ha analitzat els aspectes més negatius que deixa la jornada electoral, com l’augment de l’abstenció “que lamentam i que hem d’entendre, amb una tercera convocatòria electoral en un any que ha creat desafecció en l’electorat progressista i d’esquerres i que així i tot ha permès una victòria clara del Partit Socialista a Balears i a Espanya.

Finalment, Negueruela també ha lamentat la pèrdua del diputat per Menorca per només 800 vots i tot i haver guanyat les eleccions a totes les illes. “Entenem que l’abstenció i la fragmentació de l’esquerra no ha facilitat aquest tercer diputat, igual que la senadora per Menorca la qual encara està en disputa per l’escàs marge de vots”.

En definitiva, són uns resultats que per a la Comissió Executiva del PSIB-PSOE són “positius amb distints elements que s’han de treballar”.

Comments are closed