El PSIB-PSOE proposa la creació d’un contracte laboral específic per a la Formació Professional Dual

El diputat Enric Casanova ha impulsat una Proposició No de Llei per potenciar l’FP Dual i afavorir la “requalificació professional dels treballadors i treballadores que s’han vist abocats a l’atur per mor de la crisi sanitària”

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat en el Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei per impulsar la Formació Professional Dual amb la creació d’un contracte laboral específic per a aquesta modalitat, que en faciliti tant el seu desenvolupament com els certificats de professionalitat corresponents.

L’impulsor d’aquesta Proposició No de Llei és el diputat socialista Enric Casanova, qui ha explicat que la Formació Professional “és fonamental per adquirir coneixements, competències i millores professionals”, tan necessàries especialment en un escenari com el que ens està tocant viure.

El socialista explica que aquest tipus de formació, que combina centres de treball i centres de formació, permet “millorar el coneixement dels sistemes de treball i dotar l’alumnat de coneixements específics”.

A més a més, ha realçat que el nivell d’inserció laboral, aquestes modalitats superen el 70%. És per això que Casanova insisteix en el fet que es tracta “d’una eina bàsica per al desenvolupament econòmic i professional dels nostres joves, però també de requalificació professional dels treballadors i treballadores que, per mor de la crisi sanitària, s’han vist abocats a l’atur”.

Així mateix, el diputat ha recordat que “des del Govern ja s’està fent una aposta decidida per impulsar l’FP Dual, especialment la relacionada amb aquells sectors estratègics que permetin diversificar el nostre teixit productiu alhora que es millora la formació i l’ocupabilitat dels treballadors”.

És per això que els socialistes proposen mitjançant aquesta Proposició No de Llei instar el Govern de l’Estat a crear un contracte laboral específic per als alumnes d’FP Dual i al Govern de les Illes Balears a seguir millorant-ne l’oferta, tant educativa com ocupacional, agilitzar els projectes amb les empreses col·laboradores i a optimitzar-los perquè s’adaptin a la realitat del sistema productiu, i a seguir apostant per la contractació dels alumnes.

Comments are closed