El PSIB-PSOE rebutja totalment l’atemptat ecològic proposat pel Govern andalús al Parc Nacional de Doñana fruit d’una visió de curt termini de les polítiques mediambientals del PP en una deriva sense precedents d’atac a la salut dels ecosistemes naturals

El passat mes d’octubre en una visita a Andalusia, la candidata del PP Balears va manifestar que Moreno Bonilla “demostra una altra manera de governar”; una manera de governar que és la que sempre han dut a terme els populars: governar per uns pocs d’esquena a la ciutadania, sense escoltar a ningú i sense tenir en compte les conseqüències de les seves polítiques en l’entorn natural. 

 

Recordam que la candidata del PP va manifestar en una visita a Andalusia que Moreno Bonilla és un “referent” i que les polítiques del model andalús són les que el PP “vol importar a Balears”, ja que “demostren una altra manera de governar”; una manera de governar que és la que sempre han dut a terme els populars: governar per uns pocs d’esquena a la ciutadania, sense escoltar a ningú i sense tenir en compte les conseqüències de les serves polítiques en l’entorn natural.

 

Si Prohens creu que les polítiques del president andalús són polítiques d’èxit, amb atemptats mediambientals com els proposats a Doñana, és perquè s’han quedat ancorats al passat i seguint els posicionaments negacionistes dels seus aliats de VOX. Demostren una vegada més que són els de sempre, enlloc de mirar cap el futur, ens volen dur cap el passat.

 

En un context de canvi climàtic i de necessitat de protecció del bé públic més apreciat com és l’aigua, ens trobam davant un PP que dona l’esquena a la comunitat científica, a la UE i al propi consell de Participació del Parc Nacional de Doñana. Una manera de governar que Prohens considera que és “un exemple a seguir”, una gran irresponsabilitat i una demostració més que el PP Balears és el de sempre; segueix sent el PP dels atemptats ecològics, el PP de la ‘sordera’ i el PP de generació de conflictes socials i polítics entorn a problemes seriosos i sensibles.

Des del PSIB-PSOE donam total suport a l’acció del Govern de l’Estat i a la Vicepresidenta del Govern d’Espanya, Teresa Ribera, avalant les accions necessàries per a la preservació de l’interès general i la protecció del Parc Natural per evitar l’atemptat ecològic proposat pel PP i VOX.

Els Socialistes a Balears tenim clar la necessitat de la protecció de la salut dels ecosistemes, tenim clar que hem de seguir avançant en la protecció del nostre Patrimoni Natural i lluitar des de l’acció política per protegir les Balears de les polítiques retrògrades del PP i VOX que van contra la ciència, contra la Unió Europea i contra la biodiversitat, posant en risc els nostres entorns naturals i en definitiva,  posant en risc la vida.

Els darrers 8 anys a les Illes Balears els socialistes hem impulsat polítiques que han creat i ampliat parcs naturals, com per a exemple a Es Trenc, El Llevant, l’Albufera o a Cabrera, i que han convertit aquest darrer en el Parc Nacional més gran d’Espanya; hem fet decrets pioners i mesures pioneres a Europa per protegir la posidònia, els pulmons del nostre mar; hem ampliat reserves marines, com a les Malgrats i sa Dragonera, fent que siguem la comunitat amb més reserves d’Espanya, i en total ja hi ha 470.000 hectàrees marines i terrestres protegides. Un increment de 163.000 hectàrees, més que l’extensió de Menorca, Eivissa i Formentera juntes.

Per això els socialistes seguirem afrontant debats seriosos, escoltant als científics, a les entitats i a la societat en general per donar resposta als reptes de futur i impulsant polítiques que garanteixin la sostenibilitat social i ambiental.

Les polítiques, propostes i referents del PP tornen a deixar clar a la ciutadania de les Illes que el 28 de maig només podran escollir entre dos opcions: un PP que destrueix el patrimoni natural i un PSIB-PSOE que el protegeix. Cap passa enrere.

Comments are closed