El PSIB-PSOE reclamarà que no es retalli el salari de 20.000 treballadores i treballadors públics del servei de salut

El Grup Parlamentari Socialista presentarà esmenes parcials als pressuposts per al 2024 per revertir les importants retallades previstes pel Govern

El Grup Parlamentari Socialista presentarà una esmena als pressuposts pel 2024 per mantenir el complement específic dels treballadors i les treballadores del servei de salut que el Govern ha retallat en els comptes per a l’any que ve.

Així ho ha anunciat la diputada socialista Patricia Gómez, qui ha avançat que consensuarà el redactat de l’esmena amb els sindicats en l’àmbit de la salut, amb els quals s’ha reunit avui.

Cal tenir en compte que en els comptes per al 2024 el Govern ha retallat un complement específic que afecta a més de 20.000 treballadors i treballadores, el qual, en alguns casos, arriba al 30% menys del que tenien previst ingressar. Per això, els socialistes reclamaran que aquest complement específic es mantengui, a més de l’increment salarial del 2,5% com s’ha anat fent fins ara.

“No és tolerable cap retallada i des del Grup Parlamentari Socialista estarem vetllant sempre pels drets aconseguits pels treballadors i les treballadores en l’àmbit de la salut”.

Esmena a la totalitat dels pressuposts

Al ple del Parlament de demà es debatrà l’esmena a la totalitat dels socialistes als pressuposts per al 2024, un rebuig que per al portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, està totalment justificat perquè són “uns comptes desequilibrats, insuficients i amb clares retallades com la baixada dels sous del personal sanitari, amb la qual cosa el Govern demostra que la seva prioritat no són ni els ciutadans, ni els treballadors i les treballadores ni les persones que més necessiten les inversions públiques”.

Si l’esmena a la totalitat presentada pel Grup Parlamentari Socialista no surt aprovada, Negueruela ha avançat que ja s’està treballant amb esmenes parcials que aniran destinades “a evitar les retallades del Govern”, com en el cas de les beques menjador, de les quals 2.000 famílies quedaran fora perquè l’Executiu no ampliarà el pressupost perquè tothom tengui aquest dret, com sí que es feia en anys anteriors.

En aquest sentit, Negueruela ha recordat que amb 6.400 milions d’euros de pressupost i més recursos que mai, “no hi ha mesures per fer front a l’hivern, ja que contemplen l’increment de tarifes al transport públic i retallen mesures existents com les pagues extra en matèria de dependència o les ajudes als treballadors”.

Finalment, el portaveu socialista ha explicat que demà els socialistes demanaran a la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, si ja ha cessat al gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca pels tuits fets durant el cap de setmana “totalment injustificables i menys en la setmana del 25N, pels quals, en qualsevol país normal, ja hauria estat destituït del seu càrrec”.

Comments are closed