El PSIB-PSOE ressalta els fons europeus “com a segona vacuna contra la COVID-19” en l’aprovació del decret llei que agilitza la seva execució

El ple del Parlament dona llum verda a un decret llei per escurçar els terminis de tramitació dels fons europeus i de les ajudes dels 855 milions d’euros per a autònoms i empreses de les Illes Balears

Així, “es requereix una empenta cap a altres sectors productius, sense deixar de ser competitius i punters en indústria turística, però és necessari avançar cap a un model més innovador, digital, cohesionat, igualitari i sostenible”, segons ha dit el socialista.

El Parlament de les Illes Balears ha validat aquest dimarts, amb el vot a favor del Grup Parlamentari Socialista, el decret llei 3/2021, que es tramitarà com a projecte de llei, per agilitzar la tramitació i execució dels fons europeus i de les ajudes directes dels 855 milions d’euros dirigides a empreses i autònoms per pal·liar les conseqüències econòmiques de la COVID-19.

Pel que fa als fons europeus, el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Jordi Marí, ha exposat que ” són la segona vacuna contra el coronavirus perquè contribuiran a la reactivació econòmica i al ressorgiment de l’economia amb major fortalesa i d’una manera resilient”.

En primer lloc, el diputat socialista ha volgut posar en valor “la gran resposta que hi ha hagut per part d’institucions europees i dels poders públics que ha suposat una reacció a l’altura de ses circumstàncies”.

A més ha afegit que “és una fita històrica de la Unió Europea, ja que mai abans s’havia produït un endeutament conjunt dels països membres per finançar la reconstrucció després d’una crisi sanitària, social i econòmica”.

En segon lloc, Marí ha explicat que la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la feblesa del nostre sistema econòmic per mor de la dependència d’un sol sector i la falta de valor afegit.

“El Govern de les Illes Balears està sembrant la certesa necessària per fer créixer l’economia i la societat de l’arxipèlag, davant la incertesa que vol sembrar el PP” ha incidit el diputat del Grup Parlamentari Socialista a la seva intervenció.

Cal recordar que el PP va votar en contra del decret estatal que permet el desplegament a Espanya del finançament extraordinari europeu “amb la justificació que era ‘parafernalia i palabrería'”, ha incidit Marí.

D’altra banda i pel que fa a les ajudes directes de 855 milions d’euros per a autònoms i empreses, Marí ha recordat que el PP se’n va abstenir al Congrés dels Diputats, fet que referma que “per al PP, com pitjor per a Balears, millor per al Partit Popular”.

Per tant, el decret llei 3/2021 agilitza tràmits com la contractació pública amb plecs estandarditzats, la selecció del personal mitjançant la crida col·lectiva i prioritzant el personal disponible de les Illes, amplia els límits per a la justificació de despeses de subvencions, redueix el temps d’aprovació de les bases i convocatòries, agilitza els tràmits pressupostaris i de concessió de partides de despesa i amplia la durada màxima dels convenis.

Comments are closed