El PSIB-PSOE defensa les mesures sanitàries per salvar vides, no posar en perill la vacunació i mantenir-nos com una destinació segura

Sílvia Cano: “El PP no reconeix la bona situació epidemiològica de les Illes i dóna suport a un ‘model a la madrilenya’ que llastraria la recuperació econòmica de Balears”

El PSIB-PSOE ha refermat el suport al Govern amb el procés de desescalada lenta i segura que ha permès, aquest cap de setmana, guanyar espais a l’aire lliure, com l’ampliació dels horaris de les terrasses. D’aquesta manera, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha exposat que aquestes mesures “són imprescindibles per no tudar l’immens esforç de la ciutadania i les empreses durant més d’un any de pandèmia i mantenir-nos com una destinació turística segura”.

En la mateixa línia, Cano ha recordat que “la fi de l’Estat d’Alarma, no significa que hagi acabat el virus”. Des del Grup Parlamentari Socialista s’ha traslladat un missatge de precaució i seny perquè “el virus continua contagiant i matant, no podem abaixar la guàrdia i posar en perill el procés de vacunació i la reobertura turística”, ha incidit la portaveu adjunta socialista.

Un altre tema que ha destacat la portaveu adjunta dels socialistes ha estat el procés de vacunació. “Aquest maig suposarà un punt d’inflexió importantíssim per al procés de vacunació, ja que Balears rebrà més dosis que totes les que ha rebut de gener a abril”. Això suposa una xifra rècord que permetrà completar la vacunació dels més vulnerables i dels majors de 60 anys.

L’estratègia del Govern de les Illes Balears i de la presidenta Francina Armengol ha prioritzat per damunt de tot, salvar vides i ha perseguit arribar en les millors condicions possibles a l’inici de la temporada, per poder reobrir al turisme de manera segura com més aviat millor, segons ha explicat Cano.

La socialista ha incidit que “aquesta estratègia ha situat les Illes Balears com un dels territoris més segurs”. N’és un bon exemple el reconeixement per part de països com Alemanya i Holanda que consideren les Illes Balears territoris segurs.

No obstant això, Cano ha lamentat la decisió del Regne Unit de no afegir les Balears al semàfor verd. “Malauradament Regne Unit ha considerat la condició global d’Espanya i no la regional de les Illes; si ho hagués fet, Balears seria considerada territori verd per les seves bones dades epidemiològiques”, ha incidit Cano.

Sobre aquest tema, la socialista ha defensat que “a Balears hem fet la feina, tenim els contagis controlats, una baixa pressió hospitalària i un procés de vacunació que ha arribat al 30 % de la població diana”. “El PP no reconeix les bones dades de Balears i defensa un ‘model a la madrilenya’, que compta amb una de les taxes d’incidència i pressió hospitalària més altes d’Espanya”.

“Aquest model que defensa el PP llastraria la recuperació de les Illes, ja que ens mantindria al color taronja dels semàfors turístics”, ha incidit la portaveu adjunta. Així mateix, Cano ha dit que “si Balears seguís el model que proposa Company, que és el d’Ayuso, ens podríem oblidar d’una temporada turística”.

Pel que fa a l’actualitat, Cano ha condemnat les concentracions que s’han produït aquest cap de setmana a Espanya, però especialment a Balears. “Aquesta protesta no representa el conjunt de ciutadans de les Illes, que sí que són responsables i així ho han demostrat durant tota la pandèmia”.

Decret Llei per agilitzar l’execució dels Fons Europeus i les ajudes directes

En altres assumptes, el pròxim ple del Parlament de les Illes Balears es debatrà i, previsiblement aprovarà un Decret Llei per agilitzar l’execució dels fons europeus i la tramitació dels 855 milions d’euros d’ajudes directes.

Aquest decret preveu que tots els projectes que s’hagin de finançar amb aquests fons puguin comptar amb una via ràpida per agilitar la seva tramitació i, també, execució, eliminant tràmits prescindibles i escurçant-ne d’altres.

Comments are closed