El PSIB-PSOE se suma a la commemoració del Dia d’Europa encoratjant els ciutadans a participar de manera activa en el debat sobre el futur de la Unió

Alícia Homs i Pere Joan Pons han qualificat de “fonamental” la Conferència Sobre el Futur d’Europa per definir quina Europa post pandèmia volem

El PSIB-PSOE se suma a la commemoració del Dia d’Europa, que se celebra cada 9 de maig, animant els ciutadans de Balears a participar de manera activa en el debat sobre la Unió Europea post pandèmia que volem i que s’obre amb la posada en marxa de la Conferència sobre el Futur d’Europa, un esdeveniment que tant l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, com el diputat al Congrés, Pere Joan Pons, han qualificat de “fonamental”.

“A través d’aquesta conferència tenim l’oportunitat d’aconseguir una Europa més solidària i més social”, ha exposat Homs, cridant a una participació massiva en aquest procés, ja que “per posar realment les bases del futur de la Unió, hi hem de participar tots i totes; si som prou els ciutadans que demanam canvis, les institucions no ens podran ignorar”.

En aquest sentit, l’eurodiputada ha fet una crida especial als joves, alertant que “som la generació que més es juga”. “La UE pot fer molt més per reduir l’atur juvenil, acabar amb la precarietat laboral i garantir l’accés a l’habitatge. És per això que aquesta conferència és una oportunitat per a nosaltres”.

Per la seva banda, Pons, que també serà el portaveu socialista a la Ponència del Congrés encarregarà de preparar aquesta Conferència sobre el Futur d’Europa, ha posat de relleu que es tracta d’una fita “fonamental per al futur de la Unió i de tot el nostre continent”.

Així, Pons ha cridat a la participació dels ciutadans “de tots els racons d’Europa” per debatre sobre l’Europa post-Covid que volem, “una Europa de la salut, solidària, molt més participativa, amb més autonomia estratègica i, sobretot, una Europa dels ciutadans”.

Una resposta a la crisi molt diferent de l’anterior

Els dos parlamentaris també han volgut destacar, amb motiu d’aquest Dia d’Europa, “la resposta solidària” a la crisi de la Covid-19 dels governs i les institucions europees, una “resposta que no s’havia donat mai abans”, amb un Pla de Recuperació que també tendrà un gran impacte per a les Illes Balears”, ha emfasitzat Pons.

Respecte d’això, Homs ha ressaltat que “a la fi i després de més de deu anys de paràlisi, els governs i les institucions europees es varen saber posar d’acord per donar una resposta conjunta des de la solidaritat a la crisi”, la qual cosa també ha permès “donar un impuls a la integració europea gràcies al pacte de recuperació”.

Pel que fa a la mobilitat i la reobertura segura al turisme, Homs ha reivindicat que les Illes Balears hagin “fet els deures” mantenint una incidència baixa. “Estam en condicions de tenir temporada turística i ara necessita l’ajuda d’Europa amb un Certificat Covid que ha d’arribar tan aviat com sigui possible”.

Finalment, tant Homs com Pons han posat l’accent en el paper d’Europa en la transformació productiva i social de les Illes Balears, a través dels fons Next Generation, però també en la protecció dels treballadors i la reactivació econòmica.

“Gràcies al programa SURE, a les Balears hem estat capaços de mantenir els ERTO i evitar els ERO que van protagonitzar l’anterior crisi gestionada pel Partit Popular”.

Suport des de les institucions municipals

Així mateix, els socialistes també han impulsat mocions en els ajuntaments de les illes perquè se sumin a aquesta celebració del Dia d’Europa en les quals s’insta els consistoris a fer visible aquest suport hissant la bandera de la Unió Europea i il·luminant de color blau els edificis municipals o monuments rellevants durant la nit del 9 de maig.

També se’ls demana que fomentin que els ciutadans participin en aquesta Conferència Sobre el Futur d’Europa a través de conferències o altres esdeveniments participatius.

Comments are closed