El PSIB-PSOE ressalta l’aprovació del conveni d’hostaleria, que apujarà un 8,5% el sou a 160.000 treballadors de Balears, evidencia la “política útil de Francina Armengol”

Pilar Costa: “És un gran acord que demostra que els governs progressistes estam al costat de les persones i feim política per la gent de les Illes Balears, dignificam salaris i milloram la vida dels treballadors”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat, en declaracions posteriors a la Junta de Portaveus, l’aprovació del nou conveni d’hostaleria que apujarà un 8,5%, en dos anys, el sou a 160.000 treballadors i treballadores de les Illes Balears. “És un gran acord que demostra que els governs progressistes estam al costat de les persones, feim política útil per la gent d’aquesta terra, dignificam salaris i milloram la vida dels treballadors i treballadores del sector”, ha ressaltat Costa.

D’aquesta manera, la socialista ha donat l’enhorabona a totes les parts signants de l’acord del conveni d’hostaleria, ja que “s’ha aconseguit arribar a una acord a través del diàleg intens entre totes les parts implicades, el govern, els sindicats i les patronals del sector”. A més a més, la socialista ha recordat que amb l’aprovació d’aquest conveni i amb l’aprovació del conveni de la legislatura passada s’ha aconseguit un augment d’un 25,5% del sou dels treballadors en 7 anys.

Pel que fa al Ple del Parlament, Costa ha avançat que “previsiblement convalidarem el decret llei que estableix mesures de bioseguretat per evitar l’entrada d’amfibis, concretament serps, a les Illes Balears”, i hi ha afegit que “és un problema que s’havia estès a Eivissa i a Formentera i que, també, està arribant a Mallorca”. “És necessari posar límit per la prevenció i lluita contra la serp i protegit les sargantanes de les illes afectades”, ha dit la socialista.

Presumpta corrupció del Partit Popular a Eivissa 

D’altra banda, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat al Partit Popular que doni explicacions davant el presumpte cas de corrupció que afecta al president del Consell d’Eivissa (PP). “Hi ha una querella interposada per la fiscalia i Vicent Marí està cridat a declarar com a imputat el pròxim 7 de març per greus delictes com són la prevaricació, el tràfic d’influències i coaccions, presumptament”.

“Demanam a Marga Prohens que digui clarament des de quan saben que existeix aquesta investigació que ha estat ocultada per part del Partit Popular d’Eivissa”, ha exigit Costa. Finalment, Costa ha subratllat que “el president del Consell d’Eivissa i diputat del PP, Vicent Marí, serà el primer polític que declari sense aforament a Balears”, ha conclòs.

Comments are closed