El PSIB-PSOE valora el debat d’investidura que farà possible un Govern d’Espanya progressista presidit per Sánchez com “la millor forma de començar l’any”

El diputat Pere Joan Pons ha realçat que les polítiques progressistes iniciades el 2015 a Balears hagin inspirat l’acord programàtic signat amb Unides Podem

Els Socialistes de les Illes Balears valoren de manera “clarament positiva i la millor forma de començar l’any” el debat d’investidura que s’iniciarà demà dissabte en el Congrés dels Diputats i que finalitzarà el pròxim dimarts, ja amb el socialista Pedro Sánchez com a nou president del Govern d’Espanya.

“Estam molt contents amb l’acord programàtic entre el Partit Socialista i Unides Podem, el qual permetrà que Pedro Sánchez sigui investit president i que el Govern es posi en marxa quan abans millor”.

Aquesta circumstància, ha emfasitzat Pons, permetrà “fer front als reptes que tenim com a societat, alguns especialment importants per a la nostra terra, com el nou model de finançament autonòmic o la pota fiscal del REB. Un Govern d’esquerres i progressista, que aposti pels serveis públics essencials i no deixi ningú enrere és el que necessitam els ciutadans de les illes; pensam que és el millor regal de Reis que podem tenir”.

Així s’ha expressat el diputat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, qui també ha volgut posar en valor “l’agenda progressista iniciada amb èxit a les Balears el 2015” amb el govern presidit per Francina Armengol, la qual “sempre hem defensat que era i és un exemple, i així ho recull l’acord de Govern signat”.

En aquest sentit, Pons s’ha referit a polítiques “clarament progressistes” com la lluita contra el canvi climàtic, la defensa d’una ocupació de qualitat, l’eliminació dels copagaments farmacèutics o l’establiment d’una renda social garantida per a les persones més vulnerables.

El diputat socialista espera també que la resta de forces parlamentàries “estiguin a l’altura per posar en marxa un govern que tant Espanya com les Illes Balears necessitam tant després d’anys d’interinitat”. “Sense dubte, es tracta d’un acord de govern molt bo i que millorarà la vida dels ciutadans i ciutadanes”, ha expressat Pons.

Comments are closed