El PSIB-PSOE valora positivament la validació del decret llei que reforça “les eines més efectives per combatre la pobresa i la desigualtat social”

La diputada Beatriu Gamundí ha celebrat el compliment del Pacte de Reactivació amb l’augment d’un 15% del personal sociosanitari a les residències de Balears

El Parlament de les Illes Balears ha validat el decret llei 12/2020, amb el vot favorable del Grup Parlamentari Socialista. Una normativa que, segons ha explicat la diputada socialista Beatriu Gamundí, amplia el termini de percepció transitòria de la Renda Social Garantida fins el 30 de setembre per tal que les persones que hagin fet la sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital no es quedin sense cap ingrés mentre es resol la seva petició per passar d’una prestació a l’altra.

Gamundí ha defensat la prestació estatal, la qual “actualment arriba a més de 2.000 persones de les Illes Balears, unes 680 famílies”, tenint en compte que “sabem que és una mesura ambiciosa i difícil d’articular, però que suposa un nou dret i una prestació històrica”.

Per això, la diputada socialista s’ha mostrat sorpresa per les crítiques de la dreta sobre aquesta prestació, ja que “a les comunitats on governen han obligat a la ciutadania a sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital sota l’amenaça encoberta de llevar-los la Renda Mínima de la seva comunitat”, la qual cosa no passa a Balears perquè amb aquest decret llei validat avui “no deixam a ningú sense cobertura”. En aquest sentit, Gamundí ha insistit en què l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida “són les eines més efectives per combatre la pobresa”.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista també ha fet èmfasi en un dels principals aspectes del decret llei, com és que augmenta en un 15% del personal sociosanitari de les residències de Balears, “passant d’un total de 28 a 33 professionals per cada 100 residents, quan el PP el 2013 els va abaixar de 30 a 28”. De fet, aquest augment de personal a les residències suposa el compliment d’un dels compromisos del Pacte de Reactivació Social i Econòmica de les Illes Balears.

Finalment, Gamundí també ha fet referència al règim sancionador per algunes de les restriccions posades en marxa pel Govern per combatre la pandèmia, com és la prohibició de fumar. “Aquest règim sancionador va ser pioner a l’Estat i moltes altres comunitats l’han adaptat”, ha puntualitzat la diputada socialista.

En qualsevol cas, Gamundí ha celebrat que “afortunadament, comptam amb un Govern progressista a Espanya i a les Illes Balears, que prefereix solidaritat fiscal davant caritat, que s’estima més enfortir el caràcter públic dels serveis essencials i que no vol que ningú quedi enrere enfront del corri qui pugui de la dreta”.

Per això, Gamundí ha refermat el compromís dels socialistes en la lluita contra la desigualtat i contra la pobresa, “perquè malgrat que a alguns els pesi, continuarem fent polítiques per redistribuir la riquesa i per assolir l’equitat des de la justícia social”.

Gamundí ha iniciat la seva intervenció fent un sincer agraïment als professionals sociosanitaris i també del sector sanitari per la seva tasca diària contra la pandèmia de la COVID-19.

Recursos addicionals

Comments are closed