Els Socialistes de Mallorca defensen el reforç dels serveis públics com a millor eina per a superar la situació ocasionada per la pandèmia

La Comissió Executiva insular ha aprovat la Comissió Gestora que dirigirà l’Agrupació Socialista de Felanitx els pròxims mesos amb una petició directa al batle del municipi: que cessi al regidor Joan Aznar i que distribueixi les seves àrees de govern entre els regidors socialistes

Els Socialistes de Mallorca han reunit a la Comissió Executiva de forma semipresencial i en caràcter ordinari per analitzar la situació política actual, la qual una vegada més està marcada per la pandèmia de la COVID-19.

El secretari d’Organització, Miquel Àngel Coll, ha avançat que “hem posat en valor que per sortir d’aquesta crisi només es pot fer des del sector públic i amb el reforç dels serveis públics”, tal com estan fent els companys i companyes socialistes que estan governant a altres institucions.

D’aquí que el secretari d’Organització hagi exposat diferències amb altres governs de la dreta. “No és el mateix acomiadar professionals sanitaris i professors que contractar-ne més, no és el mateix retallar prestacions que garantir drets amb una Renda Social Garantida i un Ingrés Mínim Vital que no deixen ningú enrere”, ha explicat Coll.

Per això, els Socialistes de Mallorca s’han compromès a continuar treballant en aquesta línia, perquè “s’acosten mesos que seran durs i necessitam tenir la maquinària ben engreixada per respondre a les necessitats de la ciutadania”.

D’altra banda, la Comissió Executiva insular ha aprovat la posada en marxa d’una escola de formació per a regidors i regidores. “Som una formació amb un marcat caire municipalista i part de la nostra responsabilitat és formar en matèries com hisenda, habitatge, protecció social, salut o polítiques relacionades amb la COVID-19, entre d’altres.

Finalment, també s’ha aprovat una resolució de suport a la setmana europea de la mobilitat, “amb la qual refermam el nostre compromís amb la mobilitat sostenible i segura”, ha anunciat Coll. “Bona mostra serà el nou TIB, que en poc temps estarà en marxa i que suposarà una passa de gegant pel que fa a la reducció d’emissions, de preus, l’augment de freqüències i línies i la modernització de la flota de busos”.

Comissió Gestora de l’Agrupació Socialista de Felanitx

L’Executiva també ha donat llum verda a la Comissió Gestora que dirigirà l’Agrupació Socialista de Felanitx els pròxims mesos, i que estarà formada per la regidora socialista Gràcia González com a Presidenta, per la militant Beatriz Ochera com a Vicepresidenta, per Juan Andrés García com a vocal, i per Cosme Bonet i Tolo Aguilar per part de la Federació Socialista de Mallorca.

En relació amb la situació actual, Coll ha recordat que “a les passades eleccions el Partit Socialista va tenir 4 regidors  que van fer possible la conformació d’un pacte de centre esquerra a Felanitx, sent la força més votada d’aquest pacte”, a la qual cosa ha afegit que “això ha de seguir sent així, perquè que en lloc de 4 regidors n’hi hagi 3 és una anomalia democràtica”.

Per això, el secretari d’Organització ha demanat una vegada més a Joan Aznar que deixi la seva acta de regidor. “Si bé és cert que la llei diu que les actes són personals, nosaltres defensam que aquestes corresponen a una candidatura, que és la del PSIB-PSOE”.

En aquest sentit, Coll ha insistit en què “una persona no pot partir a mitges, si no està d’acord amb el projecte pel qual s’ha presentat i obtingut el suport de la ciutadania pot partir, però ha de deixar pas a un altre company que sí tengui la força i l’energia per seguir defensant el projecte socialista al municipi”. En qualsevol cas, el dirigent socialista ha remarcat que “si Aznar no deixa la seva acta, estam davant un cas de transfuguisme”.

És per aquest fet que Coll ha exigit al batle que destitueixi de les seves funcions a Aznar i que les reparteixi entre els tres regidors que segueixen representant al Partit Socialista. “Si al batle li costa entendre aquesta qüestió, demanam empar a El Pi”, ha demanat el socialista.

“És una qüestió greu i El Pi sempre ha estat un soci molt lleial que ha respectat els acords als quals hem arribat en la conformació de qualsevol govern municipal”, per la qual cosa “han de fer entendre al batle que estam davant un cas de transfuguisme i que mantenir a un regidor que és trànsfuga suposa una ruptura del pacte anti transfuguisme, una de les qüestions més greus que poden passar en política municipal”.

De fet, Coll ha reconegut que un fet així “seria un atac a l’historial municipal d’El Pi”, per la qual cosa “estam convençuts que no ho poden permetre de cap de les maneres i que si al seu batle li costa entendre-ho, El pi d’alguna manera li ha de fer entendre”.

Finalment, el secretari d’Organització ha apuntat que “com no pot ser d’altra manera, també demanam al Bloc per Felanitx que compleixi el pacte i no es mantengui en un equip de govern sustentat per un regidor trànsfuga”.

Comments are closed