Els Socialistes de Mallorca tanquen un any històric amb un sopar de Nadal multitudinari amb prop de mil militants

L’acte ha servit per fer balanç de 2019, projectar 2020 i homenatjar una seixantena de militants per una vida dedicada al partit

Gairebé un miler de militants i simpatitzants socialistes han omplert el sopar de Nadal dels Socialistes de Mallorca, el qual ha comptat amb la participació de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general dels Socialistes d’Algaida, Francesc Miralles.

Francina Armengol ha destacat que 2019 ha estat un “any històric” per als socialistes de les Balears, en el qual han guanyat les tres eleccions que s’han celebrat, fent possible que, també per primera vegada en la història, s’hagi revalidat el govern progressista a la Comunitat Autònoma, com també a tants d’ajuntaments i a la majoria dels consells insulars.

Armengol també ha volgut emfasitzar “l’enorme responsabilitat” que això suposa, com també agrair a tota la militància la “feina intensa feta aquest any des de l’organització del partit”, sense els quals no haurien estat possibles aquests resultats.

Així mateix, la socialista s’ha mostrat confiada amb què 2020 pugui començar amb un govern d’Espanya presidit per Pedro Sánchez “que pugui tirar endavant les qüestions necessàries per a la nostra Comunitat Autònoma”.

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha remarcat “l’orgull per la feina feta” aquest 2019, que ha fet possible “més batlies que mai, més regidors i regidores que mai i les presidències del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears”.

Cladera, en sintonia amb les paraules d’Armengol, també ha posat en valor la responsabilitat que suposa governar en més institucions que mai, i ha dit que “ara és el moment de demostrar que sabem fer les coses i que som capaços de tirar endavant les polítiques progressistes, feministes, ecologistes i socials que necessita Mallorca”.

A l’acte també ha intervingut la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, qui ha destacat el caràcter festiu d’aquest sopar de Nadal, que suposa el punt final d’un “any històric per als socialistes”, alhora que ha destacat com la intenció del partit és “seguir fent història el 2020, com diu el nostre lema: continuem fent història, sempre amb la nostra militància”.

De fet, la trobada d’enguany ha servit per retre homenatge a 60 militants de l’illa, tant per la seva contribució a les victòries electorals d’enguany com per la seva dedicació al Partit Socialista durant tota una vida.

Els obsequis que s’han entregat als homenatjats són a benefici de Projecte Home Balears i de la fundació Vicente Ferrer, per la qual cosa enguany s’ha incorporat aquest vessant solidari al tradicional sopar socialista.

La sorpresa ha estat introduïda per la secretària general dels Socialistes de Mallorca, qui ha assegurat que “sense la nostra militància no hauríem pogut fer història”.

Finalment, el sopar també ha comptat amb una glosa de l’expresident del Govern i exsecretari general del PSIB-PSOE, Xisco Antich.

Comments are closed