El PSIB-PSOE enceta una nova etapa de tornada a la presencialitat amb actes als municipis “per fer allò que més ens agrada: política de proximitat i del tu a tu”

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat els quatre eixos de la ponència del 14è Congrés i els coordinadors de cadascun dels blocs

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE s’ha reunit avui de manera presencial per primera vegada des de l’esclat de la pandèmia, en una nova reunió ordinària encapçalada per la Secretària General de la formació, Francina Armengol, que s’ha celebrat a la seu d’UGT Illes Balears.

En aquesta reunió, en la qual s’ha analitzat la situació política actual, s’ha posat el focus en línia de treball que desenvoluparà el partit els pròxims mesos abans d’entrar en el període congressual i que se centrarà en la tornada progressiva a la presencialitat amb activitats als municipis de les Illes Balears, com assemblees i trobades amb la militància i els simpatitzants.

Tal com ha explicat el portaveu del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, els socialistes han aprovat una Resolució en la qual posen de manifest el desig del partit de recuperar la normalitat i la presencialitat, “perquè com a partit polític necessitam sortir al carrer i explicar a la ciutadania les polítiques que estam fent i per què les estam fent”.

A més, a més, ha ressaltat que “aquesta és la feina que més ens agrada fer: la política de la proximitat, del tu a tu, d’escoltar la gent i d’explicar les nostres idees i el nostre programa”.

Bonet també ha explicat el nou lema del partit per a aquesta nova etapa, que serà “Hi hem estat, hi som, hi serem” i ha explicat que s’extreu del paper del PSIB-PSOE “en la responsabilitat que tenim com a principal partit de la Comunitat Autònoma i d’haver estat al capdavant de les principals institucions de les Illes en el moment més difícil que hem viscut des de 1983”, però especialment per la manera com s’ha abordat la pandèmia: des de l’impuls dels serveis públics.

En aquest sentit, el portaveu ha volgut destacar que “vàrem arribar a la pandèmia després de tot un procés i una legislatura -de 2015 a 2019- en la qual el govern presidit per Francina Armengol va revertir les retallades del PP de Bauzá i Prohens”.

“Tornar enrere aquestes retallades durant aquests anys ens ha permès afrontar la crisi d’una manera diferent, salvar vides i recuperar l’economia”, ha realçat.

Resolucions sobre el pla de recuperació europeu i els indults

Així mateix, la Comissió Executiva també ha aprovat altres dues propostes de resolució. D’una banda, per mostrar el seu suport al pla de reactivació europeu i demanar a totes les forces polítiques que s’hi sumin, ja que suposa “la major inversió mai feta per la Unió Europea i un fet històric que és un suport bàsic per a la transformació del model productiu de les Illes Balears”.

D’altra banda, el PSIB-PSOE ha aprovat donar “total suport” a la decisió del Govern d’Espanya d’indultar els condemnats pel procés català. Tal com ha explicat Bonet, “desitjam que hi hagi un procés de reconciliació, concòrdia i diàleg”, el qual ha destacat que “només es donarà fent passes valentes que no es donen totes soles, però que són gestos que posen les bases de la reconstrucció del diàleg, que és imprescindible”.

Eixos de la ponència del 14è Congrés del PSIB-PSOE

Finalment, la Comissió Executiva també ha aprovat els quatre eixos de la ponència del 14è Congrés del PSIB-PSOE, previst per a la tardor i que coordinarà el diputat al Congrés, Pere Joan Pons, tal com ja s’havia aprovat en la reunió de l’Executiva de dia 22 de març.

Els quatre eixos seran: Valors, Democràcia del segle XXI; Sostenibilitat, Transició i Futur del Model Productiu; Més Benestar, Més País, Més Futur; PSIB-PSOE, una organització al servei de la societat de les Illes Balears.

Respecte d’aquests eixos, Bonet ha ressaltat la reflexió al voltant de “la reafirmació dels valors de la socialdemocràcia, que són els que sustenten l’Estat del Benestar que ha donat resposta a la pandèmia i ha permès salvar vides”.

Pel que fa a l’eix centrat en el partit, Bonet ha destacat que refermarà un PSIB-PSOE “al servei de la societat de les Illes Balears”. “Som la primera força política de les Illes i això ens dóna major responsabilitat en la vertebració de la nostra Comunitat Autònoma”.

Comments are closed