El PSIB-PSOE celebra “l’excel·lent notícia fruit del treball del president Sànchez a Europa” que suposa el topall als preus del gas aprovat avui al Consell de Ministres

Alfonso Rodríguez: “El PP, juntament amb Vox, s’està quedant fora de tots els grans acords d’una llei turística que està suscitant el consens de tothom”

El portaveu del PSIB-PSOE Alfonso Rodríguez, ha qualificat avui “d’excel·lent notícia per a les famílies, les empreses, els autònoms i la indústria en general” el topall als preus del gas per a la producció elèctrica, aprovat avui pel Consell de Ministres.

El portaveu ha destacat que avui “és un dia molt important” gràcies a aquesta mesura, “fruit del treball del president Sánchez a Europa” i que suposarà una rebaixa al voltant del 40% en la factura de la llum per a onze milions d’usuaris.

“És fruit d’un treball que molts varen menysprear, dient que no s’aconseguiria, i res, aquí el tenim”, ha insistit Rodríguez, recordat que aquesta fita ha estat possible “gràcies a un govern seriós, que té pes a Europa, que defensa els interessos de tots els ciutadans i que aconsegueix èxits com aquest”.

En aquest sentit, el portaveu ha expressat que espera “que aquest èxit sigui reconegut per l’oposició” i ha demanat al PP que aplaudeixi “un èxit conjunt que suposarà un alleujament per a famílies, empreses i autònoms”.

No obstant això, el socialista ha ironitzat reconeixent que “el PP no està demostrant aquesta capacitat de sumar-se a les bones decisions per a la ciutadania”, i ha recordat el vot en contra als augments del salari mínim i de les pensions o també el seu rebuig a la reforma laboral i a les mesures per pal·liar les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

“Fer oposició no és instal·lar-se únicament en el no a tot, a no ser que el seu full de ruta sigui, precisament, el del com pitjor millor”, ha criticat Rodríguez, recordant que aquesta és l’estratègia de sempre del PP, tant abans amb Casado i Company com ara amb Feijóo i Prohens.

“El PP dibuixa un panorama de ruïna amb un futur molt negre sense entendre que Espanya està en un moment de superació i de reactivació, amb més ocupació i de més qualitat que mai”, ha recordat Rodríguez, alhora que ha expressat “no entendre molt bé” que no s’alegrin pels èxits del país. “No entenem molt bé si això és defensar Espanya”, ha lamentat el socialista.

“El PP, amb Vox, s’està quedant fora dels grans acords”

D’altra banda, el portaveu socialista ha valorat els acords a què s’han arribat aquesta setmana respecte de la llei turística, i ha tornat a lamentar que “el PP, juntament amb Vox, s’està quedant fora de tots els grans acords d’una llei turística que està suscitant el consens de tothom”.

En relació amb això, Rodríguez ha recordat al PP que la tramitació parlamentària encara està oberta i l’ha convidat a “sumar-se a l’acord de societat” que significa aquesta llei i en el qual “hi ha els empresaris, els treballadors, els partits del pacte i, fins i tot, alguns partits de l’oposició”.

“No sabem si hem d’esperar alguna cosa més del PP perquè tampoc no sabem quin és el model que defensen, perquè han presentat esmenes buides i és impossible saber a qui defensen”, ha alertat Rodríguez, alhora que ha insistit en demanar a Marga Prohens “una oposició sensata”, tot i que, ha reconegut, “la dinàmica dels darrers anys no convida a pensar que sigui així, malauradament”.

Contràriament a aquesta manera de fer, Rodríguez ha defensat el Partit Socialista com el partit “de l’equilibri, la sensatesa i la solvència, que dona solucions de present, superant una crisi dificilíssima i suportant com l’oposició torpedina constantment”.

“El Partit Socialista està on estan les decisions, les accions de govern i dibuixant un futur cap al qual hem d’anar i en el que tampoc no es troba la dreta. Mentrestant, nosaltres seguirem prenent decisions valentes, que es consideren com a exemplars fins i tot fora d’Espanya, i amb els màxims consensos possibles, als quals sembla que no s’hi sumarà la dreta”, ha conclòs Rodríguez.

Comments are closed