Francina Armengol és investida presidenta del Govern de les Illes Balears

La candidata socialista ha obtingut la confiança de la majoria absoluta del Parlament de les Illes Balears per continuar al capdavant de l’Executiu, amb 32 vots a favor, 24 vots en contra i 3 abstencions

La socialista Francina Armengol ha estat investida presidenta del Govern de les Illes Balears amb la confiança de la majoria absoluta del Parlament, amb els 32 vots a favor del Grup Socialista, Més per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera, els 24 vots en contra de PP, Ciutadans i Vox i les abstencions d’El Pi.

Una investidura que tal com ha recordat Armengol és històrica, ja que “per primera vegada revalidam un govern progressista i d’esquerres per consolidar les polítiques de canvi iniciades el 2015”. Un fet que per a la socialista “també és una responsabilitat històrica”.

La votació s’ha produït després d’hores de debat durant la segona sessió del debat d’investidura, durant el qual Armengol ha avançat que revalida el càrrec “amb més il·lusió, orgull i força encara, perquè tenim el suport ciutadà majoritari, el projecte i la gent per tirar-lo endavant”.

Un Govern que es guiarà amb els Acords de Bellver, “un projecte de govern sòlid per a aquests quatre anys transparent i públic”, que la dirigent socialista pretén desenvolupar “des de la transparència, el rigor, l’honestedat i el saber a on anem, perquè pactam públicament i estam orgullosos dels pactes assolits”.

Armengol ha recordat que des del Partit Socialista “tenim experiència de pacte, fa molts d’anys que hem deixat de banda els interessos de partit per posar per damunt els interessos dels ciutadans i les ciutadanes d’aquestes illes”.

La presidenta electa ha reiterat els sis eixos que formaran el seu programa de govern, com són l’agilització de l’administració, la modernització i la diversificació de l’economia, la millora dels serveis públics, el dret a la mobilitat i l’habitatge, més drets i llibertats i la lluita contra el canvi climàtic, tot plegat “per fer d’aquesta terra un lloc amb més oportunitats”.

Finalment, Armengol ha conclòs que “el meu compromís és amb aquesta terra, que me l’estim profundament, i esper que junts, lluitem per millorar-les”.

Comments are closed