Francina Armengol: “la recuperació del decret de demora sanitària permetrà que un pacient esperi un màxim de 60 dies per a una consulta i un màxim de 180 per a una intervenció”.

La Secretària general del PSIB-PSOE, presidenta del Govern i candidata a la reelecció, Francina Armengol ha garantit que “en la pròxima legislatura la salut mental ha de ser fonamental dins el full de ruta de les polítiques públiques del Govern perquè, entre altres, hem de posar cara a la solitud no desitjada”

La Secretària general del PSIB-PSOE, presidenta del Govern i candidata a la reelecció, Francina Armengol ha anunciat que “la recuperació del decret de demora sanitària permetrà que un pacient esperi un màxim de 60 dies per a una consulta i in màxim de 180 per a una intervenció”.

La mesura l’ha feta pública a un acte sectorial a Casa Esment davant d’entitats i associacions relacionades amb la salut. En aquest acte també ha fet èmfasi amb què “en la pròxima legislatura la salut mental ha de ser fonamental dins el full de ruta de les polítiques públiques del Govern, perquè, entre altres, hem de posar cara a la solitud no desitjada”.

En aquest sentit, Armengol, ha comentat que “cap jove de les Balears ha de tenir la sensació que no encaixa en aquesta societat” i per això, ha afegit Armengol “és el moment de posar cara a una realitat que vivim i no defugir de la nostra responsabilitat” per això “tots els ajuntaments, el Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars s’han de sumar a una estratègia comuna en salut mental”.

Finalment, la presidenta del Govern i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha remarcat que “estam molt orgullosos del nostre sistema sanitari i els drets de ciutadania no estan escrits per sempre per aquest motiu, el 28 de maig la ciutadania ha de decidir entre fer un vot amb consciència o tornar enrere i les retallades”.

Per la seva banda, Patricia Gómez, consellera de salut i candidata al Parlament de les Illes Balears, ha assenyalat que “quan els ciutadans van als centres o fa una consulta veuen que les coses van bé i durant la pandèmia sanitària no ens vàrem quedar aturats perquè per exemple es varen continuar fent oposicions i es varen posar en marxa lleis com l’eutanàsia”.

Finalment, ha recordat que “encara queda molta feina per fer, però aquests darrers 8 anys hem millorat molt la realitat dels pacients perquè el PP tenia abandonada la sanitat pública i nosaltres, els socialistes, hem contractat més persones que mai i ho continuarem fent la pròxima legislatura”.

Comments are closed