Francina Armengol: “L’únic vot eficaç per aturar l’extrema dreta és el vot al Partit Socialista”

La candidata socialista ha exposat que el 23 de juliol hi ha dos models de país a elegir, un per avançar en drets i llibertats amb el Partit Socialista i un de retrocés absolut amb el PP

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, ha demanat el vot “decidit, compromès i valent per al Partit Socialista el pròxim dia 23 de juliol”, perquè “aquests darrers dies veim com es contraposen dos models i l’únic vot eficaç per aturar a l’extrema dreta és el vot al PSOE”.

Per una banda, Armengol ha definit que hi ha el model del Partit Socialista “i que defensarem amb força i valentia, per avançar en drets, en llibertats, en poder seguir creixent econòmicament, repartint millor la riquesa, invertint en serveis públics, garantint l’educació, la cultura i els serveis socials i garantint la identitat pròpia dels territoris”.

Al davant, ha explicat la candidata socialista, “tenim un plantejament de retrocés absolut”, amb un PP que “amaga el programa electoral per a les generals, que està enfangant, que està mentint i que està creant un marc contra els lideratges de l’esquerra i contra la realitat que viu la gent”, la qual cosa, per a Armengol, “és un problema democràtic que tenim aquesta campanya electoral”.

Malgrat tot, la candidata al Congrés ha assegurat que a les Illes Balears “tenim una sort, i és que podem saber amb certesa allò que passa quan s’ajunten PP i Vox, perquè aquí ho han fet”.

Mostra de les conseqüències d’això és el nou Govern, que segons Armengol “assumeix clarament els postulats ideològics de Vox i en un territori fràgil com el nostre, amb més problemes enfront del canvi climàtic, eliminen la conselleria de Medi Ambient, un fet gravíssim des de tots els punts de vista”.

D’altra banda, Armengol ha lamentat que el PP “elimina de forma claríssima la transversalitat en les polítiques d’igualtat, que era la gran reivindicació de tot el moviment feminista a la nostra comunitat autònoma, perquè òbviament no creuen en la lluita per la igualtat entre homes i dones que hem defensat sempre la societat civil, el món feminista i les forces progressistes”.

La candidata socialista també s’ha referit al dret a la memòria que també ha eliminat el Govern del PP, assegurant que lleven “tot el que fa referència a les polítiques per recuperar la memòria del nostre poble i fer justícia als descendents de les víctimes del franquisme, mentre que també sotmeten la cultura al turisme, una altra de les qüestions que defineixen cap a on va aquest nou Govern”.

A més a més, Armengol ha insistit en què “amb PP i Vox desapareix la paraula dels treballadors i les treballadores i sorgeixen només els noms pels quals fa feina la dreta”.

Davant tot plegat, Armengol ha demanat “el vot decidit pel Partit Socialista, des de la responsabilitat, des del cor i des del cap, perquè no podem permetre de cap manera que Espanya involucioni com està succeint als territoris on han començat a governar PP i Vox”.

Armengol ha estat acompanyada pels candidats per Mallorca al Congrés, Pere Joan Pons i Teresa Suárez, pel número 4 al Congrés, Miquel Cabot, la suplent al Senat, Carmen Palomino, i una nombrosa representació del Grup Parlamentari Socialista.

Comments are closed