Francina Armengol ofereix a Prohens els vots del PSIB-PSOE per fer fora Le Senne i elegir un nou president del Parlament del PP

El PSIB-PSOE ha reunit la Comissió Executiva Permanent de forma urgent per acordar aquesta decisió davant la situació “d’emergència democràtica” en la qual es troben les Illes Balears.

El PSIB-PSOE ha reunit la Comissió Executiva Permanent de forma urgent per analitzar la situació d’emergència democràtica en la qual es troba Balears, després del comportament inassumible del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne.

La secretària general, Francina Armengol, ha dirigit la reunió, i ha anunciat que posa a disposició de Prohens els vots del Grup Parlamentari Socialista per fer fora Le Senne i elegir un nou president o presidenta de la cambra que sigui del PP.

Armengol ha assegurat que “els fets ocorreguts la setmana passada pel president Le Senne al Parlament de les Illes Balears, en contra del respecte democràtic, de les víctimes del franquisme, de la tolerància i de la nostra democràcia, fa que el Partit Socialista hagi pres una decisió ferma davant un moment absolutament extraordinari”.

La secretària general ha recordat que el PSIB-PSOE, juntament amb els altres grups de l’oposició, han demanat la dimissió immediata del president del Parlament. Ara bé, “com que veim que la dreta no està actuant com pertoca, i en un moment extraordinari que està afectant la nostra democràcia, estam disposats a cedir els vots necessaris al Grup Popular per tal que una persona del seu grup pugui retornar la dignitat democràtica al Parlament i que el senyor Le Senne faci efectiva la seva dimissió de forma immediata”, ha explicat Armengol.

Paral·lelament, el Grup Parlamentari Socialista continuarà demanant la convocatòria d’una Mesa del Parlament per tal que es pugui tramitar la petició de remoció de Le Senne i aquesta es pugui debatre i votar en un plenari extraordinari.

Comments are closed