Armengol: “Som l’únic partit que pot garantir que el progrés, el retorn de drets, la millora i el creixement econòmic a les Illes Balears continuï”

La presidenta del Govern i secretària general dels socialistes també ha emfasitzat que el PSIB encara aquest final de legislatura amb la satisfacció i l’orgull de la feina feta

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha conduït avui dematí les darreres jornades parlamentàries d’aquesta legislatura i ha recordat la feina feta aquests quatre anys en què el PSIB-PSOE ha liderat un Govern d’esquerres. “Hem dit adéu a les retallades dels drets dels ciutadans i de la imposició, la crispació i la resignació característiques del Govern de Bauzá, un Govern en què Company també va col·laborar activament”, ha destacat.

En aquest sentit, Armengol ha remarcat també que durant aquests quatre anys “hem recuperat polítiques d’habitatge públic, hem recuperat professors i professionals sanitaris i hem millorat salaris. La conclusió és clara: la situació que vivim avui, a principis de 2019, és molt millor que la que vivíem a principi de legislatura”, ha remarcat.

Respecte de les lleis aprovades, la presidenta ha destacat les tramitades en favor de la igualtat i dels drets LGTBI, com també les normes que avencen en la preservació dels recursos naturals, entre les quals destaquen les de residus, de sostenibilitat de Formentera, d’ampliació d’es Trenc o la futura llei del canvi climàtic, que s’aprovarà en el darrer període parlamentari.

“Hem estat capaços de pensar en el present però també en el mig i llarg termini, perquè no hi ha res més socialista que pensar en les generacions que vendran després. Tirar endavant iniciatives legislatives com les d’ahir -en referència a la Llei de Residus i la Llei de Formentera- ens col·loquen en l’avantguarda europea”, ha explicat Armengol.

Respecte de la tasca realitzada, la presidenta ha recordat “la feina rigorosa del Govern de les Illes Balears i del Grup Parlamentari Socialista”, que ha cercat sempre   escoltar la societat per tal d’arribar al màxim consens possible. “Hem canviat les coses a millor també per als nostres joves, com lluitar contra la precarietat laboral, baixar les taxes universitàries o crear la Facultat de Medicina. I tot això ho hem fet des del rigor econòmic per fer possible més despesa pública i més inversió que mai a les nostres illes”.

Balanç de legislatura

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha dit que els socialistes estan “satisfets per la feina feta”, perquè aquesta legislatura “hem donat resposta a bona part de la problemàtica que tenia la ciutadania”. “El Govern de Pacte ha funcionat i hem complit amb la immensa majoria dels Acords pel Canvi. No hauria de ser notícia que un Govern i un Parlament es comprometin i compleixin, però ho és”, ha remarcat Alcover.

En aquest sentit, Alcover ha fet balanç del que duim de legislatura i ha explicat que s’han aprovat un total de 53 lleis, entre projectes de llei (34) i proposicions de llei (19), entre les quals destaquen la primera Llei d’Habitatge de les Illes Balears, la Llei de Foses i de Memòria Democràtica, la Llei d’Igualtat o la Llei del Tercer Sector. “Vull remarcar dues fites: un millor repartiment del creixement econòmic i la reversió de les retallades. Les dues coses s’han aconseguit des del diàleg i el consens, i no s’ha complert cap de les catàstrofes que anunciava l’oposició”.

Aquest mes de febrer s’obre el darrer període de sessions parlamentàries abans de les eleccions de maig, però Alcover ha avisat que “no aturarem de fer feina. Ens queda per aprovar la Llei de Canvi Climàtic, que és clau per al futur d’aquesta comunitat, i esperam que el REB sigui una realitat abans del final de legislatura”.

El PSIB tanca aquestes jornades parlamentàries “orgullós de la feina feta i sabent que queda molt de treball per fer”, però també “que som el partit que pot garantir que la línia de progrés, de retorn de drets, de millora i de creixement econòmic per als ciutadans de les Illes Balears continuï”, ha dit la presidenta Francina Armengol.

En aquesta campanya electoral Armengol ha insistit en la necessitat d’explicar què s’ha fet des de les Institucions, però també que farem en la pròxima legislatura. “Treballarem el projecte de futur amb els ciutadans de les Illes Balears en la pròxima Conferència Política”, que donarà el sus en els pròxims dies.

La presidenta ha recordat que “hem complit amb allò que diguérem en la Conferència Política de 2015, i ara estam treballant en una de nova per poder compatir junts el futur per a les Illes Balears que volem. Jo sempre dic que m’agrada somiar amb unes Illes Balears millors, i aquesta legislatura molts de somnis que teníem s’han convertit en realitat. Estam convençuts que sortim en les millors posicions possibles per seguir complint els somnis que decidim tots junts”.

Comments are closed