Pilar Costa: “El Govern ha estat a l’altura de les circumstàncies i no s’ha posat de perfil davant d’un conflicte de conseqüències inimaginables fa només tres mesos”

La presidenta del Govern ha comparegut davant el ple del Parlament i ha anunciat un pla autonòmic de mesures que mobilitzarà 100 milions d’euros entre despesa directa i crèdits

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat la reacció del Govern de les Illes Balears a les conseqüències de la guerra a Ucraïna i les mesures que es posaran en marxa, anunciades per la presidenta Armengol durant la seva compareixença davant el ple del Parlament.

Així, Costa ha agraït a la presidenta Armengol “donar la cara sempre i estar al costat de la gent”, alhora que ha posat de relleu que l’executiu autonòmic “ha estat a l’altura de les circumstàncies i no s’ha posat de perfil davant d’un conflicte internacional i amb unes conseqüències inimaginables fa només tres mesos; estam en les millors mans per donar resposta a aquesta nova i complicada situació”.

“Només els lideratges clars i honestos, com el que representa la presidenta Armengol, ens donen confiança suficient per poder dir que d’aquesta també ens en sortirem. I, en bona part, també gràcies al sacrifici de la gent i a l’escut social que els governs han proporcionat”, ha expressat la socialista.

La portaveu socialista també ha destacat que les Illes Balears hagin estat la primera Comunitat Autònoma en engegar un pla de mesures d’aquestes característiques, treballant en el si del Pacte de Reactivació i detallat avui per la presidenta Armengol en el Parlament.

“Són mesures immediates que repercutiran en les butxaques de la ciutadania”, ha emfasitzat Costa, en referència al pla anunciat per la presidenta Armengol, que mobilitzarà més de 100 milions d’euros en ajudes directes i línies de crèdit.

Costa també ha contestat a l’oposició les seves crítiques sobre el moment d’impulsar les mesures. “Només han passat quatre dies des que es va reunir el Consell d’Europa i 24 hores des que el president Pedro Sánchez ha anunciat 16.000 milions d’euros per als sectors més afectats i que avui mateix s’aprovaran en Consell de Ministres”.

La portaveu parlamentària també ha incidit en el fet que “s’ha tornat a posar de manifest que hi ha dues fórmules de resposta a una crisi, tant pel que fa al fons com pel que fa a la forma”.

“Tenim governs progressistes que aposten per estar al costat de la gent amb mesures de protecció social i econòmica i ho fan amb permanent diàleg amb empresaris, sindicats i institucions, cercant sempre el màxim consens possible”, ha asseverat Costa.

Per contra, la socialista també ha criticat que el PP sigui l’únic que demana una baixada generalitzada d’impostos “que només defenses ells, ni tan sols en la Mesa de Diàleg Social”.

Respecte d’aquesta proposta, Costa ha demanat al PP que digui “clarament” a la ciutadania “quins serveis deixarien de prestar si volen rebaixar tots els impostos, que no resoldrien res a les butxaques de les famílies i que debilitarien de forma espectacular l’Estat del Benestar”. També ha criticat la contradicció que suposa que la dreta reclami “no intervenir mai ni limitar cap preu” però demanin ajudes directes.

Per la seva banda, el diputat de la coalició progressista per Formentera, Antonio J. Sanz, també ha remarcat la importància de prendre paquets de mesures com els anunciats per la presidenta Armengol i el president Sánchez.

“Les mesures funcionen: a Formentera, en la pandèmia, varen permetre que tenguéssim dues temporades per continuar funcionament” i ha destacat ara ajudaran a pal·liar la pujada dels preus perquè no es reflecteixi en la cistella de la compra dels habitants de l’illa, per als quals el tema del transport és “un problema greu”.

Sanz també ha ressaltat l’aprovació en Consell de Ministres dels 16.000 milions d’euros en ajudes directes i crèdits, que ha qualificat de “mesures necessàries per a la ciutadania”.

Comments are closed