Cano: “Una vegada més s’ha demostrat que els governs progressistes plantam cara als problemes i que l’oposició és incapaç de remar en la mateixa direcció”

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, compareixerà en el pròxim ple del Parlament per explicar la resposta de l’executiu autonòmic a les conseqüències de la guerra a Ucraïna

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha defensat en roda de premsa les mesures anunciades pels governs d’Espanya i de les Illes Balears per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

“Una vegada més s’ha demostrat que els governs progressistes encapçalats per Pedro Sánchez i Francina Armengol planten cara als problemes i proposen solucions en defensa de l’interès general mentre l’oposició és incapaç, de nou, de remar en la mateixa direcció, i no fa més que posar pals a les rodes”, ha dit Cano.

La socialista ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament de demà, que estarà marcada per la compareixença a petició pròpia de la presidenta de l’executiu autonòmic, Francina Armengol. Serà la sisena vegada que la socialista compareix davant el ple per retre comptes aquesta legislatura.

Així, Cano, ha emfasitzat el compromís de la presidenta de “donar explicacions amb vocació de transparència i rendició de comptes”, en aquesta ocasió per exposar les mesures del Govern per fer front a la guerra, un document -el primer a tot Espanya- que es va presentar dimecres passat després de la reunió del Pacte de Reactivació i que recull les propostes de la Mesa de Diàleg Socials i dels partits que formen part d’aquest pacte.

“Tal com vàrem fer durant la pandèmia, el compromís dels i les socialistes és el de no deixar ningú enrere, per això reclamam la unitat d’acció entre totes les institucions i amb tots els recursos possibles per fer front a les conseqüències de la guerra”, ha insistit Cano.

En aquest sentit, la portaveu adjunta ha qualificat de “gran assoliment i gran notícia” la coneguda divendres passat en el si del Consell d’Europa, en el qual es va acordar fer una excepció perquè Espanya i Portugal puguin engegar mesures per reduir el preu de l’electricitat, una fita possible “gràcies al lideratge i la capacitat de negociació del president Pedro Sánchez”.

Així, Cano també ha volgut posar de relleu el pla estatal de resposta a la guerra, que s’aprovarà demà en Consell de Ministres, però que el president del Govern d’Espanya ha presentat avui, i que estarà dotat amb 16.000 milions d’euros i que inclourà mesures per pal·liar la pujada dels preus dels combustibles i la llum, entre altres.

Amb aquest pla, i també amb l’aprovat dimecres pel Govern, “allò que es demostra una vegada més és que el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears s’arremanguen davant els problemes de la gent, els plantam cara, proposam solucions i impulsam polítiques per defensar l’interès general”, ha defensat Cano.

“Una oposició fora de la realitat”

Respecte d’això, la portaveu socialista ha tornat a lamentar “que tenguem una oposició fora de la realitat i que només sap posar pals a les rodes, quan d’allò que es tracta és de remar en la mateixa direcció”.

Així, Cano ha instat el PP a “no desaprofitar l’oportunitat d’estar a l’altura, dialogar, consensuar i demostrar que volen fer feina de valent pels interessos de la ciutadania”, durant el debat que tendrà lloc demà en el Parlament en el marc de la compareixença de la presidenta Armengol.

La socialista també ha criticat que el principal partit de l’oposició ofereixi la seva ajuda dimecres passat al Pacte de Reactivació, però que anunciàs en la roda de premsa posterior que no hi tornarien. “Els demanam responsabilitat i altura de mires; pensam que fer política basada en la crispació no és una estratègia encertada”, ha dit Cano.

En aquest punt, la portaveu adjunta també ha anticipat el comportament de l’oposició mentre duri la crisi provocada per la guerra a Ucraïna. “Sembla que farà exactament el mateix que varen fer en la pandèmia” i ha censurat que el PP “només tengui facilitat per arribar a acords amb l’extrema dreta i de presentar una recepta única miraculosa i independent del context: una baixada d’impostos generalitzada que només saben prometre, però que la realitat els desmenteix quan governen”.

Finalment, Cano ha interpel·lat de nou la presidenta del PP perquè digui si pactaria amb VOX i “imitaria a les Illes Balears el Pacte de la Vergonya de Castella i Lleó”.

Recursos addicionals

Comments are closed