El PSIB-PSOE demana impulsar polítiques de benestar emocional per pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària en la salut mental de les persones

La iniciativa també insta l’executiu autonòmic a declarar l’Any del Benestar Emocional i dedicar fons europeus a reforçar aquestes polítiques

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una iniciativa en el Parlament perquè el benestar emocional i la salut mental s’abordin des d’un model holístic, que impliqui totes les parts que hi intervenen, i per demanar al Govern que destini fons europeus per a projectes que reforcin el benestar emocional de les persones, malmenat per la crisi sanitària. La iniciativa també insta l’executiu autonòmic a declarar l’Any del Benestar Emocional per conscienciar sobre la importància de tenir-ne cura.

La Proposició No de Llei l’ha elaborada la diputada Beatriu Gamundí, qui explica que per als socialistes el benestar emocional és una “prioritat de primera magnitud que ha de ser atesa de manera urgent”. “L’adversitat associada a les conseqüències socioeconòmiques i la por al virus tenen un impacte en el benestar emocional i la salut mental de les persones, i si les necessitats emocionals no es tenen en compte, poden esdevenir en una pandèmia silenciosa que pot causar danys greus”, destaca la diputada.

En aquest sentit, la socialista alerta que, així com progressa la pandèmia, es preveu que un gran nombre de persones es puguin veure afectades de diferents maneres i que les necessitats de suport seran igual de diferents, motiu pel qual es fa necessari un abordatge del benestar emocional des de múltiples punts de vista.

D’ençà de l’esclat de la pandèmia, des de l’Oficina de Salut Mental s’han posat en marxa diferents mesures per atendre les persones des del punt de vista del benestar emocional. Per exemple, amb un servei telemàtic d’atenció en salut mental, incrementant l’atenció específica a persones en situació d’exclusió i potenciant els equips d’Atenció i Prevenció del Suïcidi.

Així mateix, s’ha posat en marxa un servei d’atenció específic per a professionals de primera línia, s’han impulsat campanyes dirigides a la població general amb consells sobre com gestionar millor aquesta situació i s’ha reforçat la coordinació entre les administracions implicades en la gestió de la salut mental.

Comments are closed