Homs destaca l’avanç en les negociacions per a l’aprovació del ‘Certificat Covid’, “clau per donar aire a les regions turístiques com les Illes Balears”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE ha explicat que el principal objectiu del certificat és “facilitar i agilitzar els desplaçaments de persones arreu de la Unió Europea, restaurant de forma segura i ordenada la lliure circulació”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha valorat molt positivament l’avanç en les negociacions al Parlament Europeu per a l’aprovació, quan abans millor, del ‘Certificat Covid’, l’objectiu del qual és “facilitar i agilitzar els desplaçaments de persones arreu de la Unió Europea, restaurant de forma segura i ordenada la lliure circulació”.

“La solució a la pandèmia són les vacunes, però el ‘Certificat Covid’ és clau per donar aire a les regions turístiques, com les Illes Balears, de cara a aquest estiu. Milers de llocs de feina i, per tant, el benestar de moltes famílies, estan en joc, així que el Certificat ha d’entrar en vigor tan aviat com sigui possible”, ha destacat Homs.

Després d’aprovar en l’últim ple de la cambra europea que el procediment legislatiu per posar en marxa aquest certificat tingués caràcter d’urgència per arribar a temps per la temporada turística, avui el Parlament Europeu ha donat per confirmat el seu posicionament al respecte.

D’aquesta manera, en les pròximes setmanes, la Comissió, el Consell i el Parlament hauran de trobar un acord per posar en marxa la iniciativa, a través de les negociacions conegudes com a “trílogs”.

Un certificat coherent amb els drets de la ciutadania

El ‘Certificat Covid’ és un certificat comú europeu, reconegut per tots els països membres de la UE, que permetrà als viatgers mostrar si han estat vacunats, si tenen un resultat ‘negatiu’ d’una prova per la Covid-19, o si s’han recuperat del virus.

Els eurodiputats han tingut en compte els principis ètics que apareixen a la carta de drets fonamentals de la UE perquè aquest Certificat sigui coherent amb els drets de la ciutadania.

Per això, el ‘Certificat Covid’ tendrà una validesa temporal, serà gratuït i accessible a totes les persones i només recollirà les dades estrictament necessàries per facilitar la mobilitat segura entre els països de la UE.

A més, Homs ha demanat a la UE que “les proves PCR siguin gratuïtes o, almenys, que es rebaixin considerablement els preus perquè ara mateix són prohibitius per a moltes persones i, per tant, generen desigualtats”.

També en el ple d’aquesta setmana, els eurodiputats socialistes han demanat als Estats Membres que evitin prendre mesures de forma unilateral per controlar la mobilitat, com podrien ser les quarantenes.

“Si volem que torni el turisme, els governs nacionals europeus s’han de coordinar i ser coherents perquè la gent pugui planejar les seves vacances amb confiança i seguretat”, ha afirmat Homs.

Finalment, Homs ha volgut destacar el lideratge del Grup dels Socialistes i Demòcrates en aquestes negociacions, ja que l’encarregat de liderar la posició del Parlament Europeu és l’eurodiputat del PSOE Juan Fernando López Aguilar.

Programa de Garantia Infantil Europea

Homs també ha defensat en el Parlament Europeu el programa de Garantia Infantil Europea en el marc d’una resolució presentada pel grup socialista perquè el Consell tengui en compte les seves demandes a la cimera de Porto, que se celebrarà la setmana que ve i estarà dedicada a l’Europa social.

L’eurodiputada del PSIB-PSOE ha subratllat que, el 2014, el Grup de Socialistes i Demòcrates va presentar la seva iniciativa sobre una Garantia Infantil i, des de llavors, han liderat la campanya defensant la necessitat d’atallar els nivells de pobresa i exclusió social dels nins i les nines.

Set anys després, Homs ha celebrat el consens aconseguit per la cambra europea. “Per fi hem entès que invertir en infància és invertir en estabilitat i prosperitat”, ha dit Homs.

“La Garantia Infantil és, al costat de la Garantia Juvenil i la Directiva de Salaris Mínims Justos, una eina clau a l’hora d’assegurar el benestar de les generacions presents, però, sobretot, de les futures”, ha subratllat la titular de la Comissió d’Ocupació i Assumptes Socials.

Implementar-la de manera efectiva, ha afegit, “no només suposa garantir l’accés a serveis bàsics dins i fora de l’escola a milions de nins i nines europeus, sinó que també suposa rompre el cercle viciós de pobresa i de transmissió de falta d’oportunitats entre generacions; en definitiva, implica evitar tenir una altra generació perduda a Europa”, ha confiat.

Comments are closed