El PSIB-PSOE reitera que rebutjarà qualsevol iniciativa o pacte amb la ultradreta i encoratja el PP a fer el mateix en lloc de “quedar-se junts i sols pel mateix camí”

El pròxim ple aprovarà una iniciativa impulsada pel Grup Socialista per demanar que s’eliminin les taxes de reposició dels policies locals perquè els ajuntaments puguin disposar dels efectius que necessiten

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha reafirmat la intenció dels socialistes de “rebutjar qualsevol iniciativa o pacte amb la ultradreta, contrària als principis democràtics” i ha encoratjat la resta de grups a fer el mateix, “especialment el PP, que haurà de decidir si vol seguir fent una pinça, com ja vàrem veure ahir al Parlament, quedant-se junts i tots sols, seguint un camí conjunt”.

Costa, així mateix, ha lamentat la situació de crispació que s’està vivint, especialment a la Comunitat de Madrid, però que es podria traslladar a la resta de territoris alhora que ha condemnat “absolutament i amb contundència” les amenaces rebudes per Isabel Díaz Ayuso.

En aquest sentit, ha tornat a demanar al PP que demani perdó o, com a mínim, rectifiqui per haver fet acusacions, insinuacions i vessades falsedats respecte del procés de vacunació a les Illes Balears. “El PP fa córrer falsedats per poder dir que hi ha rumors, però aquests no estan més que en les seves dèries i el seu imaginari”.

Costa també ha lamentat que Company no hagi dit ni una paraula de la situació epidemiològica de les Illes Balears des de fa mesos, especialment ara que “som una de les regions d’Europa amb la incidència més baixa gràcies a les mesures i a una ciutadania complidora que ha entès la necessitat de mantenir una incidència baixa”.

La socialista també ha criticat “que el partit majoritari de l’oposició no tengui actitud de col·laboració en una situació tan difícil”.

Per contra, Costa ha reiterat la voluntat dels socialistes per “seguir amb el nostre full de ruta sense desviar-nos ni un mil·límetre del nostre objectiu, que és mantenir una bona situació sanitària per salvar vides i reactivar l’economia”.

En aquest sentit, la portaveu també ha remarcat que en breu començarà la negociació per allargar els ERTO i la bonificació per als fixos discontinus, a més de la tramitació de les ajudes del Govern d’Espanya per a empreses i autònoms, que representa el paquet d’ajudes més important rebut a les Illes Balears.

“Res d’això hauria existit sense governs progressistes a Espanya i a les Illes Balears”, ha conclòs Costa.

Eliminació de la taxa de reposició dels policies locals

D’altra banda, el pròxim ple del Parlament aprovarà una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista i signada conjuntament per tots els grups de la cambra, excepte Vox, per demanar al Govern d’Espanya que elimini la taxa de reposició anual dels policies locals.

Aquesta taxa ha provocat que, des de fa uns anys, molts d’ajuntaments no puguin disposar, en moments de màxima dificultat i de necessitat de fer complir molta normativa aprovada per lluitar contra la COVID-19, d’uns cossos policials adequadament dimensionats.

“L’objectiu de la iniciativa és que els ajuntaments puguin disposar dels efectius policials necessaris per prestar en condicions les funcions que els són inherents en aquests moments tan difícils”, ha explicat Costa.

Així mateix, la Proposició No de Llei també sol·licita a l’Estat que permeti la creació de noves places als cossos de policia local i la seva inclusió a la següent oferta pública d’ocupació i que aquesta oferta prevegi les places ocupades per les persones que es jubilaran, també de manera anticipada.

Comments are closed