Iago Negueruela reclama al Govern que escolti a la comunitat educativa perquè “la societat vol consensos i no segregació lingüística”

El Grup Parlamentari Socialista ha destacat la incompatibilitat de pactar amb Vox i amb la comunitat educativa a la vegada, i ha denunciat que avui era el darrer dia que el Govern tenia per entrar els pressuposts al Parlament en temps i forma.

El Grup Parlamentari Socialista ha posat de manifest durant la sessió de control al Govern la situació de bloqueig per la manca d’un sostre de despesa que permeti elaborar els pressuposts, i el rebuig de la societat a la segregació lingüística a les aules.

D’aquesta manera, el portaveu parlamentari, Iago Negueruela, ha denunciat que “estam en una situació de bloqueig des de fa més de quinze dies”, davant la qual ha tornat a allargar la mà dels socialistes i ha demanat al vicepresident que “accepti els nostres oferiments perquè la societat vol consensos i no segregació”.

Així, Negueruela ha tornat a oferir al Govern l’abstenció dels socialistes per aprovar el sostre de despesa a canvi del rebuig a la segregació lingüística. De fet, el portaveu socialista ha recordat a Costa que “les entitats els han dit que acceptin els nostres oferiments”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu parlamentari adjunt, Marc Pons, qui ha recordat que “avui era el darrer dia per entrar al Parlament els pressuposts i no sabem quan entraran”, per la qual cosa ha denunciat que “duen quatre mesos de govern i tenen una crisi de cavall que no sabem si farà possible la governabilitat en aquestes illes”.

Per part seva, la diputada socialista Amanda Fernández, ha demanat al Govern que no apliqui la segregació a les aules per motius de llengua “perquè la comunitat educativa ho té claríssim”, per la qual cosa ha reclamat a Antoni Vera “que digui no a l’atac a la llengua, al desgavell educatiu i a la segregació lingüística”.

Finalment, la diputada Pilar Costa ha reiterat que el PP ha de triar “entre segregar als nostres infants o pactar amb la comunitat educativa”, i ha alertat que “el Govern no té el suport de ningú en aquests moments”.

Costa ha recordat que “tothom demana que no segreguin als infants: sindicats educatius, escola catòlica i més de 20 entitats culturals i educatives”. Per això, la socialista ha insistit en el fet que el Govern “agafi la mà estesa del Partit Socialista i no la mossegui, perquè és incompatible pactar amb Vox i amb la comunitat educativa”.

Comments are closed