El PSIB-PSOE qualifica de “menyspreu a les dones” la decisió de PP i VOX d’ignorar la reivindicació feminista de mantenir la igualtat com un àrea política transversal

Silvia Cano: “el Govern de Prohens assumeix el marc ideològic que abans pensàvem que era tan sols de l’extrema dreta i tanca el seu organigrama sense donar un espai transversal a la igualtat que mai hauria d’haver sortit de Presidència”

El Grup Parlamentari Socialista ha criticat avui que el Govern de Marga Prohens, esdevingut del pacte de retrocés del Partit Popular i VOX, hagi devaluat les polítiques feministes en el seu organigrama “assumint el marc ideològic que abans tan sols abanderava l’extrema dreta”. 

La diputada socialista, Silvia Cano, ha lamentat que “el Govern del PP rebutgi les recomanacions i reivindicacions dels moviments feministes respecte a mantenir les polítiques d’igualtat a espais de govern transversals com Presidència, i no afers socials com estarà ara”. Cano considera això un menyspreu a les dones, actitud similar a la que demostren també quan releguen a un plànol secundari o, fins i tot, amaguen conceptes tan importants com els de violència masclista o violència de gènere. 

El Grup Parlamentari Socialista manifesta que, ara que ja s’ha tancat el gruix de l’organigrama del Govern, es veu clarament la nul·la importància que Prohens i el seu equip donen a les polítiques d’igualtat.

“Queda molt clar que aquesta no és cap prioritat per a la senyora Prohens i per aquest motiu vigilarem instituts com l’IBDona o iniciatives com SOIB Dona perquè cap dona de la nostra comunitat autònoma es quedi indefensa o pugui perdre drets assolits durant els mandats de Francina Armengol”.

En aquest sentit, el PSIB-PSOE ha presentat una bateria de preguntes al Parlament perquè el nou Executiu expliqui quines polítiques desenvoluparà i si mantindrà les ja fetes com els serveis 24 hores a dones víctimes de les violències masclistes que els socis de govern de Prohens neguen.

 

Tall de veu de les declaracions: https://go.ivoox.com/rf/113807067 

Vídeo de les declaracions: https://we.tl/t-IZA1SwpY03 

Comments are closed