El PSIB-PSOE insta el PP a “aprofitar l’oportunitat de defensar els treballadors de Balears votant a favor de les mesures per ajudar els afectats de Thomas Cook”

El Parlament de les Illes Balears convalidarà demà les ajudes per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook aprovades pel Govern de les Illes Balears, mentre que la Diputació Permanent del Congrés també convalidarà les mesures aprovades pel Govern d’Espanya

El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot a favor del decret llei amb les mesures per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook. Així ho ha anunciat la portaveu, Sílvia Cano, qui ha destacat la “celeritat i rapidesa” amb què aquestes ajudes arriben al Parlament, ja que “poc menys d’un mes després de la fallida, posam a l’abast dels afectats tota l’ajuda del Govern”.

En aquest sentit, Cano ha defensat que “hem estat capaços de posar les institucions al servei de la gent, destinant esforços i recursos econòmics per estar al costat dels que ens necessiten, com són els més de 700 treballadors i treballadores afectats de forma indirecta, molts d’altres de forma indirecta i també les petites i mitjanes empreses de la nostra terra”.

Però la portaveu socialista també ha destacat la manera amb la qual s’han elaborat i tramitat aquestes ajudes, com és “des del diàleg, la negociació col·lectiva i el consens, perquè des de la unió de tots i totes es troben les millors solucions”.

A més a més, Cano ha destacat la implicació del Govern d’Espanya en un cas com aquest, “escoltant i atenent les reivindicacions que hem fet des de Balears des del primer moment”. De fet, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme va ser a Mallorca el passat divendres per reunir-se amb els treballadors i treballadores i conèixer les necessitats del sector de primera mà.

Per tot això, la portaveu socialista ha demanat a l’oposició, i especialment al PP, “altura de mires i responsabilitat” per tirar endavant unes mesures que seran positives per al sector. En aquest sentit, ha criticat que “el PP es posa darrere la pancarta del sí al turisme i demana pactes en aquest àmbit però a l’hora de la veritat, no sabem si estan d’acord o no amb les mesures consensuades amb tot el sector”.

També demà, la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats convalidarà el decret llei amb les mesures sobre Thomas Cook aprovades pel Govern d’Espanya. Per això, Cano ha demanat a Biel Company i Marga Prohens “que es banyin d’una vegada i diguin si estan a favor o no d’unes iniciatives que són imprescindibles per a Balears, o si en canvi hi votaran en contra com ja van fer el mes de març amb les bonificacions als fixos discontinus”.

Per part seva, la diputada socialista Pilar Sansó, ha argumentat que les mesures que es convalidaran demà “tenen per objectiu ajudar als treballadors que s’han quedat en una situació difícil, així com també a les petites i mitjanes empreses que s’han vist directament afectades per la caiguda del turoperador”.

En concret, tal com ha apuntat la diputada socialista, són “ajudes de 500 euros per als treballadors de Thomas Cook durant 4 mesos, ajudes per incentivar la contractació indefinida dels treballadors del turoperador i programes d’inserció personalitzat a través del SOIB”.

“També s’establirà una línia de crèdit per donar liquiditat a les petites i mitjanes empreses a 0% d’interès i ajudes extraordinàries dirigides a empreses del sector hoteler, de distribució i de transports que han facturat els mesos de juliol, agosti setembre però no han cobrat de Thomas Cook “, ha recordat Sansó.

Tot plegat, per la diputada socialista, és una actuació “immediata”, a diferència del que va fer el PP “amb els casos de Monarch, Horizonia o Coca Cola, deixant de banda als treballadors i empreses afectades”.

Finalment, Sansó ha insistit al PP en què “tenen una oportunitat per defensar els treballadors de Balears i les empreses locals de la nostra terra donant suport a les iniciatives per ajudar els afectats de Thomas Cook”.

Exhumació de Franco

Quan fa quatre anys de la presentació de la Llei de Fosses a la sala de premsa del Parlament, s’ha conegut que el pròxim dijous es procedirà a l’exhumació de les restes del dictador Franco del Valle de los Caídos. Una notícia que Sílvia Cano ha celebrat perquè “obrirà un nou capítol en la història democràtica d’aquest país, restituint a les víctimes i posant fi a una anomalia com és que el dictador estigués enterrat amb les víctimes amb els màxims honors institucionals”.

Comments are closed