Maria Antònia Truyols: “Amb l’aprovació del sostre de despesa demostram que és compatible controlar la despesa amb mantenir les polítiques socials”

El Parlament ha aprovat el límit de despesa per al 2020 que per als socialistes és “prudent, fruit d’una bona situació econòmica i d’una encertada política tributària”.

El ple del Parlament ha aprovat el sostre de despesa no financera per al 2020, primera passa per a l’elaboració i aprovació dels pressuposts, amb els vots a favor del Grup Parlamentari Socialista.

La diputada socialista Maria Antònia Truyols ha defensat que es tracta “del segon més elevat de la història, queda congelat respecte al de l’any passat sense afectar als serveis públics fonamentals i es caracteritza per una màxima prudència”.

De fet, Truyols ha recordat que el sostre serà 1.000 milions d’euros superior al de 2015 i 300 milions superior al de 2018, increments que són “fruit d’una bona situació econòmica i d’una encertada política tributària”.

La diputada socialista ha explicat que  avui demostram que “és compatible controlar la despesa amb mantenir les polítiques socials, com confirma el 33% d’augment en recursos destinats per a polítiques socials des de 2015, arribant per primera vegada en la història a la mitjana estatal en polítiques socials”.

De fet, ha remarcat que “hi ha més professors, més personal sanitari, sanitat universal, menys llistes d’espera, eliminació de copagaments, més inversions i Renda Bàsica amb uns comptes ajustats”.

Truyols ha avançat que el sostre que ha aprovat avui el Parlament “servirà per continuar l’aposta per uns pressuposts de consolidació i blindatge de les polítiques compromeses i a la vegada per una redistribució de la riquesa adaptada a la realitat de les illes”.

La socialista ha recordat que el sostre de despesa també és conseqüència de la política fiscal impulsada pel Govern progressista, la qual fa que “avui qui més té, guanya o hereda paga més, derivant aquests recursos cap a les capes més febles de la societat i emprant la política fiscal per generar beneficis per als col·lectius més vulnerables, amb deduccions fiscals en educació, habitatge o innovació”.

Finalment, Truyols ha insistit en què amb un sostre de despesa com l’aprovat “es fa més necessari que mai continuar reclamant la reforma del sistema de finançament, la pota fiscal del REIB o replantejar-se els límits de dèficit, de deute i de despesa”.

Comments are closed