Meritxell Batet: “Ara cal anar a per totes el 26 de maig per revalidar els resultats del 28 d’abril”

El PSIB-PSOE ha presentat els candidats municipals en un acte en què també ha participat la candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs

La ministra en funcions de Política Territorial i Funció Pública del Govern d’Espanya, Meritxell Batet, ha fet costat al PSIB-PSOE en la presentació dels candidats municipals en un acte celebrat a Llucmajor i al qual també ha assistit la candidata socialista al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Batet ha demanat “anar a per totes” el 26 de maig perquè, ha dit, “cal revalidar els resultats dels 28 d’abril”. “Som el partit que aposta per la regeneració democràtica, la convivència i el progrés”, ha dit, just abans de recordar que “hem de tornar a omplir les urnes amb vots socialistes, perquè res no està fet i no ens podem confiar”.

La ministra en funcions ha enviat un missatge a tots els càrrecs socialistes que aquesta legislatura han estat a les institucions i els ha agraït haver demostrat “que el pacte, el diàleg i la capacitat d’entendre’s amb qui pensa diferent porta benestar i millora la vida de les persones, que és el nostre objectiu”.

Respecte d’això, Batet ha recordat com la victòria socialista del 28 d’abril “ens va col·locar en una situació de fortalesa” i que això és degut al fet que “entenem aquest país des de la seva diversitat i la pluralitat, fet del qual ens sentim orgullosos”.

Europa també ha centrat part de la intervenció de Batet, qui ha destacat el paper d’un socialisme “més necessari que mai en un moment en el qual els populismes i l’antieuropeisme creixen”. “Hem de reivindicar els valors que feren possible construir la Unió Europea, i ningú no els encarna millor que el Partit Socialista”, ha remarcat.

En aquest sentit, Batet ha exposat com la millor manera “d’acabar amb la precarietat i la desigualtat” és amb la concurrència de totes les administracions, “per això és imprescindible que el Govern d’Espanya estigui acompanyat per governs socialistes a totes les institucions”, des d’Europa fins als municipis.

Així mateix, Batet s’ha compromès a reprendre les negociacions de la part fiscal del Règim Especial de Balears “tan bon punt el Govern d’Espanya estigui format i Francina Armengol, la millor defensora de les Illes Balears, torni a ser presidenta”.

Per la seva banda, la candidata socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha agafat el testimoni de Batet per insistir en la necessitat “d’una victòria socialista el 26 de maig”, perquè, ha dit, “no podem permetre que la dreta i l’extrema dreta governin aquestes illes, ja que tot el que varen aconseguir els nostres avantpassats s’ho enduran en un moment”.

És precisament per això que Armengol ha demanat “el vot entusiasta de tots els joves, les dones, els pensionistes, els treballadors…” perquè “no podem deixar que tornem ni una passa enrere, sinó que hem d’anar sempre endavant” en la conquesta de drets i llibertats, “sobretot dels més vulnerables”.

Armengol s’ha compromès a seguir amb les inversions iniciades aquesta legislatura en educació i sanitat, a més de fer de l’habitatge “el cinquè pilar de l’estat del benestar” i ha recordat que només el Partit Socialista ho podria fer, i no el PP “amb un candidat que va ser Conseller i que en termes d’habitatge públic té el seu marcador no a zero, sinó a menys dos”.

En referència al sistema de salut, Armengol ha expressat el seu compromís de convertir Can Misses, Verge del Toro i Son Dureta en els “espais sociosanitaris de referència a les Balears” i a què “tothom pugui ser atès allà on vulgui”.

“Aquests quatre anys hem posat les bases per garantir més drets, més serveis públics i per pensar en el futur”, ha expressat Armengol, “unes polítiques que se seguiran desenvolupant amb el suport del Govern d’Espanya i només si els socialistes governam a les Illes Balears, als Consells i als municipis”.

A l’acte també ha participat Alícia Homs, candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, qui ha demanat el suport al Partit Socialista perquè “el 26 de maig, Europa necessita que anem a votar per evitar l’extrema dreta, que vol destruir el que ens ha costat tants d’anys construir, i ho vol fer des de dins, que és més perillós encara”.

Per contra, Homs ha destacat que “els socialistes ens presentam amb propostes valentes per construir una Europa més social, justa i cohesionada”.

Aquesta presentació dels candidats municipals s’ha celebrat en el Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, on també ha intervingut el candidat a la reelecció a la batlia del municipi, Gori Estarellas, qui ha defensat que “guanyarem les eleccions perquè tenim la força, la lleialtat i molt de seny, però, sobretot, perquè ens queda molt per fer”.

Comments are closed