El PSIB-PSOE defensa que les mesures del Govern de les Illes Balears per fer front a la crisi derivada de la guerra a Ucraïna ajudaran a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials

Pilar Costa: “Ha quedat clar amb la COVID-19 i, ara, amb la guerra que hi ha dos models de gestió davant una crisi: retallades i acomiadaments o reforçar l’Estat del Benestar per a no deixar ningú enrere”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat que la convalidació del decret llei 4/2022 de mesures extraordinàries per donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials provocades per la guerra a Ucraïna, que es preveu que s’aprovi aquest dimarts al Ple del Parlament de les Illes Balears, ”és una resposta de 25 mesures valorades en 100 milions d’euros per acompanyar a les famílies i empreses que més ho necessiten”.

D’aquesta manera, la socialista ha posat en valor a la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament de les Illes Balears que “d’aquests 100 milions d’euros d’ajudes directes, despesa directa i crèdits ICO donaran suport als sectors més afectats” i hi ha afegit que “70 milions d’euros són a fons perdut i, per tant, són ajudes directes per a qui més ho necessita”

Costa ha expressat que “demanam al Partit Popular que doni suport a aquest decret llei i no s’abstingui si està d’acord amb les mesures”, ja que, en cas contrari, “evidenciaria que el Partit Popular segueix instal·lat en la confrontació i en ‘no pel no’ sense tenir en compte el contingut de les mesures que previsiblement s’aprovin aquest dimarts”.

“Ha quedat clar que durant la gestió de la COVID-19 i ara, amb la guerra a Ucraïna hi ha dos models claríssims: amb retallades, acomiadaments dels treballadors i desmantellant els serveis públics; i el dels governs progressistes, que ha reforçat l’Estat del Benestar i ha posat en marxa mesures com la prohibició dels acomiadaments i les ajudes directes a les empreses i als autònoms”, ha exposat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista.

Costa ha subratllat que “les darreres dades d’atur i d’afiliació a la Seguretat Social mostren que Balears ha estat el motor de l’economia per reiniciar la recuperació justa, després de la crisi sanitària i que tots els esforços que ha fet el Govern de les Illes Balears estan donant els seus fruits”. Per aquest motiu, “demanam al PP que se sumi en aquelles mesures que entenem que són positives i que deixin de fer promeses falses de baixada d’impostos generalitzades perquè després quan governen mai ho fan”.

També, Costa ha comentat la condemna del Partit Popular per corrupció que “tornam a conèixer una nova condemna pel cas Gürtel i assistim atònits a un nou capítol de comissions irregulars a Madrid, tot relacionat amb la corrupció”. “El PP ha de trencar ja amb aquestes pràctiques que són de lo més obscures que varen tenir unes conseqüències brutals per a les nostres Illes”.

Comissió de Peticions del Parlament Europeu

A més a més, Costa ha comentat la visita que tindrà lloc aquests dies de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per “suposadament investigar un tema molt complex com és l’explotació sexual infantil i adolescent”, i hi ha afegit que “volem deixar clar que lamentam que s’utilitzi una comissió per fer-ne partidisme barroer per part de la ultradreta i el Partit Popular, que tornen a estar a remolc del qual diu l’extrema dreta”.

No obstant això, la socialista ha expressat que “consideram que es tracta d’una comissió interessada que està impulsada per VOX i el Partit Popular, que s’ha deixat arrossegar”. “Els socialistes hi hem estat des del primer minut, donarem totes les explicacions que facin falta i serem transparents perquè la nostra intenció ha estat  sempre acabar amb aquesta xacra que malauradament no passa només a Balears”.

“Volem posar negre sobre blanc per abordar aquesta qüestió, lluitar contra ella i veure com es pot millorar”, ha dit Costa qui també ha recordat que a Mallorca ja s’ha fet una comissió d’experts, única a tot Espanya, i una comissió política de la qual no varen participar ni VOX ni el Partit Popular que “casualment són els partits que impulsen la comissió de Peticions del Parlament Europeu”.

Finalment, Costa ha insistit que “demanam que es posi el focus en els agressors, ja que és allà on hem d’incidir i hi ha de caure el pes de la llei; i no en les víctimes, que és les que necessiten tota la protecció i on hem de posar tots els esforços”.

Comments are closed