Negueruela: “Els ERTO han esdevingut l’element diferencial de la sortida d’aquesta crisi respecte de l’anterior”

El Secretari d’Ocupació del PSIB-PSOE i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha realitzat una trobada virtual per explicar a tothom interessat el funcionament dels ERTO

El portaveu i Secretari d’Ocupació del PSIB-PSOE i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha defensat els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERTO) com un mecanisme de protecció dels llocs de feina “amb una gran eficàcia per a les Illes Balears” i els ha considerat “l’element diferencial” de la sortida d’aquesta crisi respecte de l’anterior.

“Per a nosaltres, el més bàsic és que la sortida d’aquesta crisi sigui diferent de l’anterior”, ha explicat Negueruela, explicant que allò que cobra “més importància” en una crisi d’aquestes característiques és, precisament, “la protecció dels llocs de feina”, que és el que possibilitarà que “la sortida sigui ràpida, però sobretot justa i equilibrada”.

En aquest sentit, el socialista ha explicat que “dotar-nos d’instruments com els ERTO, que permetin a les empreses i els treballadors mantenir els llocs de feina és cabdal perquè, quan assolim la recuperació, aquesta pugui ser el més ràpida possible gràcies al fet que les empreses continuen vives”.

Respecte de l’acord que ha fet possible de la darrera pròrroga dels ERTO, vigent fins al 31 de gener de 2021, Negueruela ha realçat que “cobra especial rellevància atesa la protecció especial per al sector turística i les empreses que hi depenen directament, perquè és el sector més afectat a les Illes Balears; és la clau”.

De fet, una altra de les “claus” de la manera com s’està gestionant aquesta crisi per part del Govern d’Espanya és la capacitat per arribar a acords amb els agents econòmics i socials, un extrem de sobra practicat a les Illes Balears des de 2015.

“Protegir l’acord social és una cosa que trobàvem a faltar en les passades legislatures i ara celebram que formi part de l’ADN del Govern d’Espanya”, ha expressat el socialista, alhora que ha dit sentir-se “d’enhorabona pel grau de receptivitat” per part de l’executiu que presideix Pedro Sánchez “a l’hora de protegir el sector turístic i la seva cadena de valor, com el comerç i la restauració”.

Negueruela ha fet aquestes declaracions durant una trobada virtual oberta al públic en general en la qual ha explicat els detalls d’aquest acord social històric i ha contestat les preguntes dels espectadors

Comments are closed