El Parlament aprova una proposta socialista per acostar els infants a la natura a través de la pràctica educativa

L’objectiu de la proposta és implicar els més joves en la cura de l’entorn natural dins el mateix entorn natural

La Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una proposta del Grup Parlamentari Socialista per traslladar part de la pràctica escolar -tant formal com no formal- als entorns naturals i, d’aquesta manera, apropar els infants a la natura.

El diputat Joan Ferrer, impulsor de la iniciativa, ha explicat que l’objectiu de la proposta és “implicar els més joves en la cura de l’entorn natural dins el mateix entorn natural” i que pren especial rellevància en aquests moments de crisi sanitària.

Específicament, la Proposició No de Llei, insta el Govern de les Illes Balears a impulsar aquestes pràctiques educatives en els entorns naturals, com a pràctica complementària a la metodologia habitual dins l’aula i sense suposar una càrrega addicional per als equips docents, i a l’executiu central a col·laborar amb els ajuntaments per fer més accessibles aquests entorns i acostar-los als infants.

El socialista ha posat d’exemple activitats similars que ja s’han implantat al Regne Unit i Dinamarca per “connectar” els estudiants amb els entorns naturals i aconseguir “un aprenentatge no només de la natura, sinó també en la natura, i de tot allò que aquesta ens pot oferir”.

Així mateix, Ferrer ha mencionat un dels pedagogs de referència a Itàlia, Francesco Tonucci, ja fa temps que posa de relleu la importància que té que els infants prenguin contacte amb la seva realitat més directa, a la seva ciutat però també en els entorns naturals.

“Els infants són el futur i seva també serà la responsabilitat de cuidar el nostre planeta, que està patint una degradació de cada vegada més accelerada”, ha incidit el diputat per destacar la importància de posar en marxa mesures com aquesta.

Comments are closed