El Parlament demanarà al Comitè Olímpic Internacional que inclogui el karate al llistat d’esports olímpics per a París 2024

La iniciativa, impulsada pel Grup Parlamentari Socialista i signada conjuntament amb gairebé la totalitat dels grups de la cambra balear, compta amb el suport de la Federació Balear de Karate i els claustres municipals

El Grup Parlamentari Socialista ha impulsat una Proposició No de Llei, signada conjuntament amb el Grup Popular, Unides Podem, Ciutadans, Més per Mallorca, El Pi – Proposta per les Illes i Vox – Actúa Baleares per demanar que el karate sigui disciplina olímpica als Jocs de París 2024, després que l’organització d’aquesta edició l’hagi exclòs de la llista dels esports hostes.

Els grups signants recorden que el karate compleix amb els requisits que el Comitè Olímpic Internacional (COI) marca per als esports olímpics, ja que es practica en més de 180 països, és reconegut pels comitès olímpics dels països on té federació i milions de persones a tot el món el practiquen.

Especialment, els grups parlamentaris incideixen en la filosofia de respecte i persistència que caracteritza aquest esport per demostrar que els seus mèrits el situen com una modalitat digna d’estar en el programa olímpic de París 2024.

Aquesta iniciativa ve motivada pel fet que encara hi ha marge de temps per revertir la decisió dels comitè organitzador de París 2024, atès que hi ha una vacant entre els esports proposats i que la decisió final passa pel COI.

La Federació Mundial de Karate ha llançat una campanya per sol·licitar la inclusió d’aquesta disciplina en la llista d’esports per a 2024, una petició que també recullen les federacions espanyola i balear, les karateques illenques Irene Colomar i Cristina Ferrer i els claustres de karate dels municipis de l’arxipèlag.

“Quan una persona és educada en karate, no només se li ensenya la tècnica, també el seu missatge, basat en el respecte. És per això, i també pels mateixos mèrits, trajectòria i valors importants d’aquesta modalitat esportiva, que es mereix continuar en el programa olímpic per a 2024”, defensen els grups signants.

La iniciativa també demana suport al Consell Superior d’Esports i al Govern de les Illes Balears per assolir aquesta fita.

Comments are closed