Sílvia Cano: “L’aprovació del sostre de despesa inicia el camí cap a uns pressuposts a l’altura del moment històric que vivim”

S’ha fixat en 4.726 milions d’euros més que enguany, un 7,8% més. En xifres absolutes suposen 342,7 milions d’euros més “per fer polítiques a favor dels ciutadans”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha celebrat l’aprovació del “sostre de despesa històric de 4.726 milions d’euros” per al 2021, que es debatrà en el pròxim ple del Parlament. Aquesta xifra representa un increment del 7,8% respecte d’enguany, i en nombres absoluts significarà “disposar de 342,7M€ més per a polítiques a favor dels ciutadans”.

Cano ha destacat que amb l’aprovació del sostre de despesa a la cambra autonòmica s’iniciarà el camí cap a la tramitació d’uns pressuposts “a l’altura del moment històric que vivim” i ha recordat que aquests pròxims comptes “remarquen el compromís del Govern i dels socialistes amb la reactivació, estimulant l’economia en un moment en el qual és fonamental que l’administració faci de tractor per ajudar empreses, treballadors i ciutadans”.

Així mateix, la socialista ha emfasitzat la importància de mantenir “les polítiques públiques i l’escut social per protegir les persones que tan malament ho estan passant” i ha refermat el compromís del Govern i de tot el seu grup “per assolir una sortida justa i solidària de la crisi, que sigui radicalment oposada a la que va dur a terme el PP en l’anterior crisi i que encara reivindiquen, com vàrem escoltar en el Debat de Política General”.

Finalment i pel que fa al sostre de despesa Cano ha volgut posar l’accent en el fet que “vivim uns moments en què el sector públic ha d’ajudar a aguantar millor el cop i estimular el creixement econòmic i la demanda en un moment en què la privada ha caigut”.

D’altra banda, la socialista ha explicat que en el pròxim ple també es debatran les propostes de resolució derivades del Debat de Política General.

Per part del Grup Parlamentar Socialista s’han presentat 48 propostes “per enfortir els serveis públics i l’Estat del Benestar i afavorir la recuperació econòmica”, però també relacionades amb “qüestions irrenunciables com la lluita contra el canvi climàtic, la conciliació, la igualtat o la cultura”.

Comments are closed