El Parlament, a proposta socialista, mostra el seu suport a una reforma laboral “que canviarà la vida a milers de treballadors i famílies de les Illes Balears”

Casanova: “No donar suport a aquesta reforma laboral és no donar suport als treballadors de les Illes Balears i voler deixar-los en una situació de precarietat”

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears, a proposta del Grup Parlamentari Socialista, ha mostrat el seu suport a la nova reforma laboral, aprovada fa pocs dies en el Congrés dels Diputats i que és fruit de l’acord entre el Govern d’Espanya, els sindicats i les patronals i que “canviarà la vida de milers de treballadors i famílies de les Illes Balears”.

Així s’ha expressat Enric Casanova, diputat socialista que ha impulsat aquesta iniciativa, qui també ha destacat que aquesta nova reforma laboral suposa “una gran passa endavant en la protecció de les persones”, ja que “millora la dignitat dels treballadors, especialment de la nostra Comunitat Autònoma”. Respecte d’això, el socialista també ha realçat l’acord per a la pujada del salari mínim interprofessional a 1.000 euros.

En aquest sentit, el diputat ha remarcat que la reforma laboral beneficiarà prop de 55.000 treballadors de la Comunitat Autònoma, que veuran el seu contracte temporal convertit en indefinit, 13.000 dels quals són joves, a més de 13.000 treballadors eventuals que passaran a ser considerats fixos discontinus.

“La reforma laboral té com a objectiu millorar el mercat laboral, perquè sigui més just i més competitiu, i permetrà resoldre un dels grans problemes d’aquest mercat laboral, com són la precarietat, la inestabilitat i la temporalitat”, ha exposat Casanova.

El diputat socialista també ha ressaltat la manera en què s’ha aprovat aquesta nova reforma laboral, “fruit del consens, del diàleg i de l’acord social”, una manera de treballar que Casanova ha qualificat “d’imprescindible”.

No obstant això, PP i Vox hi ha votat en contra. A parer de Casanova, “no donar suport a aquesta reforma laboral és no donar suport als treballadors de les Illes Balears i voler deixar-los en una situació de precarietat”.

Comments are closed