Pere Joan Pons elogia les mesures preses per a “una recuperació justa que no devalua els salaris ni acomiada sanitaris ni professors, ben al contrari”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés ha demanat al PP que “deixi d’envestir la Comissió Europea i de fer una pressió que va en contra dels ciutadans, i que des del mateixa formació ja els han dit «basta»”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés i portaveu socialista a la Comissió Mixta per a la Unió Europea, Pere Joan Pons, ha elogiat les mesures preses pel Govern d’Espanya des de l’esclat de la pandèmia per a “una recuperació justa en la qual no s’ha sacrificat el país, no s’han devaluat els salaris, no s’han acomiadat sanitaris i professors ni s’ha expulsat la gent de ca seva, ben al contrari”.

Pons ha fet aquestes declaracions durant la compareixença de la vicepresidenta Calviño en la Comissió Mixta per a la Unió Europea per explicar els avenços del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya i en la qual Pons ha realçat “l’efecte palanca” que els fons estan suposant i suposaran per al conjunt del país.

“Com a grup socialista, pensam que el Pla de Recuperació és una palanca per a la transformació global del país”, ha incidit Pons, alhora que ha dit sentir-se “profundament orgullós” de mesures com la pujada dels salaris, l’actualització de les pensions, la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital o la nova reforma laboral, “la qual és necessària per al desenvolupament dels fons europeus”.

Per al diputat socialista, totes aquestes mesures, preses des del diàleg, demostren que “ens trobam en una nova dimensió social sense precedents”.

Pel que fa al paper de l’oposició, Pons ha criticat l’estratègia del PP, basada en “atacs personals i cascades de mentides i fal·làcies” alhora que ha censurat que parli de corrupció. “Potser es refereixen al seu propi passat quan parlen de corrupció”, ha insistit Pons, mentre ha lamentat que “no assumeixin una transformació que hauríem d’assumir tots”.

“Al Partit Popular li demanam que deixin d’envestir la Comissió Europea i de fer una pressió que no va en contra del Govern d’Espanya, sinó en contra dels ciutadans, i que des de la seva formació se’ls està dient «basta»” ha conclòs.

Comments are closed