El PSIB-PSOE es reivindica com el partit “dels drets laborals” i es compromet a fer que qualsevol acord social comporti millores per als treballadors i treballadores

Negueruela: “Podem dir orgullosos que la marca del Partit Socialista ha estat, és i sempre serà la reivindicació i la defensa dels drets laborals”

El PSIB-PSOE s’ha sumat un any més a la manifestació del Primer de Maig convocada pels sindicats majoritaris a les Illes Balears, UGT i CCOO, i en la qual el número 2 de la candidatura socialista al Parlament per Mallorca, Iago Negueruela, s’ha compromès a fer que qualsevol acord en matèria laboral es faci amb els agents socials i comporti millores per als treballadors i treballadores.

“El PSIB-PSOE és el partit garant dels drets laborals i podem assegurar que, si continuam governant, qualsevol acord a què s’arribi en matèria laboral serà amb els agents socials i durà de la mà millores directes per a les condicions dels treballadors”, ha ressaltat Negueruela, fent especial èmfasi en el fet que “no participarem de cap acord que no inclogui aquestes millores”.

El socialista ha fet aquestes declaracions abans de l’inici de la manifestació central de Palma, recordant que el d’avui “és un dia de reivindicació de la millora dels drets laborals i d’una millor distribució de la riquesa”.

El també secretari d’Idees i Projecte Polític del PSIB-PSOE ha destacat que avui és “un dia perfecte per contraposar models”. “D’una banda, veim com l’única proposta del PP en matèria laboral és llevar drets als treballadors i treballadores, que és el que han fet sempre”, ha dit Negueruela en referència a la proposta de la dreta de derogar la llei turística a través de la qual es donen instruments per mesura les càrregues de feina de les cambreres de pis i la instal·lació dels llits elevables.

Cal recordar que avui, primer de maig, entra en vigor l’obligatorietat per als hotels de cinc estrelles i quatre estrelles superiors de les illes d’instal·lar els llits elevables.

Així mateix, tal com ha recordat Negueruela, avui es fa efectiu en les nòmines dels treballadors i treballadores de l’hostaleria l’increment del 5% en els salaris, “fruit d’un diàleg social que s’ha demostrat com el millor instrument per a la millora dels drets laborals”.

Així, el socialista ha volgut deixar clar el compromís del PSIB-PSOE amb la defensa dels drets laborals, un compromís que s’ha demostrat aquests vuit anys. “Podem dir orgullosos que la marca del Partit Socialista ha estat, és i sempre serà la reivindicació i la defensa dels drets dels treballadors i treballadores”, ha conclòs contundent Negueruela.

Comments are closed