El PSIB-PSOE transferirà la gestió de les costes als ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears la pròxima legislatura

L’anunci l’ha fet la Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a revalidar la presidència del Govern durant l’acte de presentació de la candidatura socialista a l’Ajuntament d’Alcúdia

La Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a revalidar la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat avui que la pròxima legislatura transferirà als ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears la gestió de les costes, que inclourà les autoritzacions de xibius, gandules i serveis de temporada a les platges de l’arxipèlag.

Respecte d’això, la socialista ha recordat que els socialistes sempre han defensat que les competències es gestionen millor des de la proximitat, motiu pel qual ha anunciat aquesta transferència.

Cal recordar que des de l’1 de juliol, les illes Balears gestionaran les competències de costes, la transferència de l’Estat més important des de Sanitat i Educació, una transferència que obligarà les institucions a col·laborar entre elles per gestionar des de l’eficiència i la proximitat de cada municipi.

“No volem fer perdre oportunitat a empresaris i treballadors que viuen d’això, per això descentralitzarem les competències amb els ajuntaments i els consells per fer la tasca que durant tant de temps hem reclamat al Govern d’Espanya”, ha explicat Armengol.

El dia abans de la celebració del primer de maig, Armengol també ha volgut destacar el lideratge econòmic de les Illes Balears. “Veníem de caure un 21% del PIB i ara tenim 110.000 persones més fent feina des que jo govern”, ha dit la socialista, recordant que també s’ha incrementat els salaris.

“Els socialistes gestionam millor, també l’economia”, ha ressaltat la candidata al Govern, insistint també en la millora no només dels salaris, sinó també de les condicions laborals.

Així, ha recordat que els socialistes han fet possible ser els primers de l’Estat en regular les càrregues de treball de les cambreres de pis i que l’experiència s’utilitzarà per millorar les condicions de feina d’altres sectors, com la construcció o el sector serveis, amb el futur centre d’innovació aplicada a l’ergonomia.

Presentació de la candidatura socialista a l’Ajuntament d’Alcúdia

Armengol ha volgut mostrar tot el suport a la candidatura socialista a l’Ajuntament d’Alcúdia, que encapçala qui ja ha estat batlessa els tres primers anys d’aquesta legislatura, Bàrbara Rebassa. De la candidata a revalidar la batlia, Armengol ha dit que és “una dona que ha transformat el municipi i que ha reactivat el lideratge d’Alcúdia en àmbits com el turisme o la sostenibilitat” i ha demanat suport “perquè sigui batlessa els quatre anys”.

La socialista, en aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que Rebassa revalidarà la batlia del municipi, perquè “Alcúdia és terra de grans socialistes transformadors”, moment en el qual Armengol ha tengut paraules de record per a Toni Alemany, “un referent per a mi a qui record cada dia” i Toni Bibiloni. “Els dos Tonis varen iniciar la transformació d’aquest municipi el 1988 i ens marcaren el camí a seguir per als que ara tenim responsabilitats de Govern”.

La Secretària General del PSIB-PSOE també ha recordat algunes de les principals fites assolides aquests quatre anys amb l’equip de govern liderat per Rebassa i amb el suport del Govern de les Illes Balears.

Així, cal ressaltar la reforma de la murada i de l’alberg de La Victòria i la compra de Pol·lèntia, tot amb fons de l’ITS, però també el nou CEIP d’Alcúdia, les reformes dels IES d’Alcúdia i del Port, l’ampliació del Parc Natural de s’Albufera i el compromís per acabar els treballs de descontaminació de la central d’Alcanada i el futur museu de Pol·lèntia.

Per la seva banda, Rebassa s’ha mostrat segura que a partir del 28 de maig, Alcúdia continuarà tenint un govern progressista i liderat per ella i el seu equip, del qual ha dit que és el millor equip possible per fer-ho possible.

“Una persona tota sola no va enlloc; si una persona vol liderar un projecte necessita un bon equip i un grup de gent que l’acompanyi i és per això que em sent molt orgullosa avui de poder presentar-vos aquesta candidatura”, ha dit Rebassa.

La candidata socialista a la batlia d’Alcúdia, finalment, ha expressat que es presenta de nou a les eleccions “amb totes les ganes i tota la il·lusió per seguir fent autèntiques polítiques socialistes amb el segell de la igualtat i la justícia social”.

“No hi ha orgull més immens que ser batlessa de la ciutat en la qual has nascut, i jo vull tornar-ho a ser perquè vull seguir aportant el meu granet d’arena per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes”, ha conclòs Rebassa.

Comments are closed