Pere Joan Pons: “Feim una crida al Partit Popular perquè se sumin a l’oportunitat històrica que ens proporcionen els fons europeus, en lloc de posar pals a les rodes”

El senador per Mallorca Cosme Bonet ha demanat als populars que “no menyspreïn les regles democràtiques i facin el favor d’aplicar Balears el Pacte Antitransfuguisme”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha fet una crida al Partit Popular, i a la resta de partits, perquè “se sumin a l’oportunitat històrica que ens proporcionen els fons europeus, en lloc de posar-se d’esquena i posar pals a les rodes”. També, el diputat socialista ha fet menció a la nova Comissió de Treball sobre el fons europeus que s’ha constituït al Parlament balear i de la que el PP no hi forma part.

D’aquesta manera, Pons ha posat en valor el Pla de Reactivació del Govern d’Espanya, aprovat aquesta setmana per la Comissió Europea, que suposaran un total de 9 mil milions d’euros abans de setembre i més de 69.500 milions d’euros abans que acabi aquest any. “Estam molt satisfets per aquestes partides que es rebrà molt ràpidament Espanya”, ha expressat el diputat socialista.

“Malgrat totes les acusacions del PP, malgrat tota la feina que s’ha fet a Europa per intentar desbaratar aquest Pla de Reactivació, malgrat el que s’ha dit al Congrés que aquest país ‘és un país fallit’, tenim una molt bona nota per part de la Comissió Europea per aquest pla”, ha incidit el diputat Pons.

Pons ha recordat que “el Partit Popular va votar en contra d’aquest pla, però encara té temps a rectificar i sumar-se a projectes com la descarbonització a Balears, el tramvia de Palma i molts altres projectes que queden per definir”, a més i hi ha afegit que “Balears és l’única comunitat autònoma que ha creat una conselleria específica pel desenvolupament de les polítiques del Pla de Reactivació.

Per la seva part, el portaveu del PSIB-PSOE i el senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha destacat que “els polítics estam per treballar i aportar solucions i així ho hem fet salvant els pactes successoris garantint aquesta figura del dret civil de les Illes Balears i mantenint els beneficis fiscals durant cinc anys”.

“La dreta ha exagerat les conseqüències de l’aprovació de la Llei Antifrau, però la veritat és que sí es mantenen els avantatges; per tant si el PP diu que amb aquesta llei es continua eliminant un dret civil propi de les Illes està faltant al respecte a la veritat perquè els pactes successoris es poden seguir fent”, ha incidit Bonet.

Un altre assumpte que s’ha tractat a la roda de premsa ha estat la sortida del Partit Popular del Pacte Antitransfuguisme pactat el 1998 per tots els partits. “Des del moment que el PP ha romput el pacte, estan traslladant el missatge que no els hi va bé el joc democràtic actual i que tenen intencions a curt termini d’absorbir a Ciutadans”, ha explicat Bonet expressant la seva preocupació davant aquest tema.

Finalment, el socialista Bonet ha expressat que “a les Illes Balears hem vist casos de transfuguisme dels que el PP ha sortit beneficiat com per exemple a Llucmajor i a Felanitx, on els populars governen amb un trànsfuga socialista”, i hi ha fet una crida per demanar al PP que “no menyspreïn les regles democràtiques i facin el favor d’aplicar a Balears el Pacte Antitransfuguisme”, ha conclòs.

Comments are closed