El PSIB-PSOE defensa uns pressupostos “a l’altura del moment i dissenyats per donar resposta als problemes de la ciutadania en moments d’incertesa”

Sílvia Cano: “Aprovarem els vuitens pressupostos consecutius en temps i forma, fet que denota un govern sòlid, estable i que genera confiança”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha defensat els pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2023 com uns comptes públics “a l’altura del moment i dissenyats per donar resposta als problemes de la ciutadania en moments d’incertesa”.

Ha fet aquestes declaracions després de la Junta de Portaveus parlamentaris, que ha aprovat l’ordre del dia de la propera sessió plenària, en la qual es debatran les esmenes a la totalitat dels pressupostos autonòmics, presentades pels partits de l’oposició.

També avui han acabat les compareixences dels consellers i conselleres del Govern de les Illes Balears per explicar el detall dels comptes dels seus departaments. Respecte d’això, Cano ha destacat que “el Govern mira de cara als problemes i les necessitats de la gent, perdonar-los seguretat i protecció”.

Així, la socialista ha remarcat el caràcter social dels darrers comptes públics de la legislatura, els quals “reforcen els serveis públics i cohesionen la societat, aprofundint en la millora del model productiu i amb el compromís ineludible de fer front a l’emergència climàtica”.

Cal destacar la pujada en les partides destinades a polítiques socials i per desplegar l’escut social de l’executiu autonòmic per fer front a la pujada dels preus per mor de la guerra a Ucraïna. Tot això, en un projecte de llei que també preveu reduir el deute públic en un 6%.

Dos models de gestió en temps de crisi

Cano també ha lamentat que el PP continuï amb la seva estratègia de “com pitjor, millor”, amb una esmena a la totalitat del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma de 2023 que demostra que el seu model és el “del campi qui pugui, donant l’esquena a les polítiques públiques que sostenen a qui pitjor ho passa en moments de crisi”.

“El model del PP implica afeblir els serveis públics, aprofundint en les desigualtats socials”, ha criticat Cano, lamentant que el PP espanyol “està molt allunyat de la dreta europea, en una estratègia destructiva perquè les coses no vagin bé”.

Enfront d’aquesta oposició, la socialista ha defensa un govern progressista, presidit per Francina Armengol, que està “centrat en fer feina per resoldre els problemes reals de la ciutadania”.

Finalment, ha celebrat que la tramitació parlamentària condueixi a l’aprovació dels vuitens pressupostos autonòmics en temps i forma, “els primers que gestionarem la pròxima legislatura”, fet que, alhora, “denota un govern sòlid, estable i que genera confiança”.

Comments are closed