Pere Joan Pons: “Els resultats de les eleccions de mig mandat dels EEUU tendran una gran influència en el que passi als països europeus, per això és molt important veure la resposta a les propostes liberals i menys liberals”

El diputat del PSIB-PSOE és el cap de la missió i vicepresident de l’Assemblea Parlamentària de la OSCE (l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa) i es troba als EEUU amb motiu de les eleccions de mig mandat que se celebren aquest dimarts.

Pere Joan Pons, diputat del PSIB-PSOE al Congrés, i cap de delegació de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, es troba, juntament amb més de 100 diputats i diputades de més de 30 països de l’OSCE als Estats Units en el dia de les eleccions de mig mandat.

Per al diputat socialista “és important avaluar aquestes eleccions pel que fa al seu marc legal, les noves tecnologies emprades per a la votació així com estudiar els procediments del dia de l’elecció i la cobertura que fan els mitjans de comunicació”. Pons ha afegit que “confiam en la robustesa de la democràcia estatunidenca en un moment on el populisme està tenint una gran influència”.

Per acabar Pere Joan Pons ha dit que “els parlamentaris europeus que avui es troben aquí aporten una gran experiència electoral i per això són sensibles a qüestions d’equitat i de garantia per a la igualtat de condicions d’acord amb la imparcialitat i al conjunt dels estàndards democràtics que els Estatus Units i els països de l’OSCE han acordat”.

Comments are closed