El PSIB-PSOE considera una bona notícia per a Balears la relaxació del límit de dèficit perquè “ens permetrà fer millors polítiques públiques”

Sílvia Cano lamenta el furor del PP pels 78 milions de l’IVA contra un problema “que van crear ells mateixos”

El Grup Parlamentari Socialista ha expressat la seva satisfacció pel fet que el Govern d’Espanya hagi atès la petició feta pel Govern de les Illes Balears des del 2015 per relaxar el límit de dèficit per enguany i per a l’any que ve. Tal com ha recordat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano, aquest fet permetrà disposar de 65 milions d’euros més enguany i de 32 milions per al 2021.

En aquest sentit, Cano ha explicat que “ja ho vam intentar el 2018, quan el Govern de Pedro Sánchez va proposar una relaxació del límit de dèficit avalada per Brussel·les que PP i Ciutadans van bloquejar al Senat, on aleshores tenien majoria”.

Per això, la portaveu socialista ha demanat al PP “si votarà a favor d’aquesta ampliació del límit de dèficit o si es tornaran a posar un altre cop del costat del bloqueig, on sembla que estan instal·lats darrerament”.

En qualsevol cas, per al Grup Parlamentari Socialista estam parlant “d’una bona notícia que ens permetrà fer millors polítiques públiques” sobre la qual “el PP no s’alegrarà perquè mai se n’alegra de les bones notícies per a aquesta comunitat autònoma, igual que no es va alegrar amb les darreres dades de l’EPA on les Balears es situaven amb la taxa d’atur més baixa dels darrers 11 anys en un quart trimestre”.

Pel que fa als 78 milions d’euros que ens manquen en concepte d’IVA, Cano ha manifestat que “ens sorprèn el furor del PP per anar als jutjats per un problema que van generar ells mateixos i quan el 2017 no els vam sentir apujar ni mig to la veu”. Malgrat tot, Cano ha remarcat que “són uns recursos que ens corresponen i pels quals esgotarem la via política per trobar una solució completa que ens permeti disposar d’aquests doblers enguany”.

Pel que fa al ple del Parlament de demà, Cano ha avançat que el Grup Parlamentari Socialista presentarà dues esmenes de substitució a la Proposició No de Llei del PP sobre els efectes de la borrasca Glòria, amb l’objectiu de “millorar-la, afinar alguns punts, desenvolupar el marc legal del decret 11/2019 i reclamar la celeritat en el cobrament dels ajuts per als afectats per aquest temporal”.

A més a més, la portaveu socialista ha avançat que aquesta setmana es debatran al Congrés i al Senat les Proposicions No de Llei dels socialistes per demanar a l’Estat la declaració de zona greument afectada per emergència de protecció civil i la celebritat en la definició i cobrament d’ajudes per als afectats.

Finalment, la portaveu parlamentària socialista també ha anunciat el vot contrari a la presa en consideració d’una proposició de llei de Vox en matèria de conciliació. “No admetrem a tràmit aquesta proposta perquè no compartim els pressupostos ideològics que hi conté, com el concepte de violència intrafamiliar, la consideració que tenen de les famílies monoparentals i la negació de realitats socioeconòmiques com l’escletxa salarial”.

Proposició No de Llei sobre sòl industrial

D’altra banda, el ple del Parlament previsiblement aprovarà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista, signada també pels socis de pacte, per afavorir i ajudar a les petites i mitjanes empreses industrials per a poder desplaçar la seva activitat a polígons industrials.

Segons ha argumentat la diputada encarregada de la iniciativa, Pilar Sansó, “tenim l’objectiu que el Govern posi a disposició d’aquestes empreses informació sobre el sòl industrial i naus disponibles, perquè per augmentar la seva producció, ser més competitives i abaratir costs necessiten tenir les seves naus a sòl industrial”, tal com contempla també el Pla d’Indústria.

Per això, la iniciativa proposa recuperar un estudi de sòl industrial fet per l’IDI per tenir informació sobre la disponibilitat de naus existents i sòl industrial disponible, establir línies de col·laboració amb els ajuntaments per conèixer la situació d’aquest sòl industrial i donar possibilitats a través d’incentius o línies de finançament a les empreses per passar els seus negocis industrials de zona urbana a zona industrial.

Comments are closed