Silvia Cano: “Marga Prohens haurà de triar entre Casado i Abascal o els treballadors, les empreses i les famílies de les Illes Balears”

La portaveu adjunta dels socialistes al Parlament ha criticat que “el PP hagi decidit boicotejar i fer tot el possible per tombar els Pressupostos Generals de l’Estat que inclouen, per primer pic, el factor d’insularitat”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha defensat els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022 per ser uns comptes “bons, que fan justícia amb les Illes Balears i que contribuiran a la recuperació econòmica” i ha criticat que el PP “hagi decidit boicotejar-los i fer tot el possible per tombar-los”.

Cano ha fet aquestes declaracions a la sortida de la Junta de Portaveus parlamentaris i amb motiu del debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de l’Estat que se celebra avui i demà al Congrés dels Diputats.

“Avui el PP defensarà tombar els pressupostos de l’Estat per a 2022 i veurem què vota Marga Prohens: si finalment tria alinear-se amb Pablo Casado i Santiago Abascal o, per contra, elegeix defensar amb fets i no només amb paraules els interessos de les Illes Balears i posar-se del costat dels treballadors, les empreses, els autònoms, les famílies o els joves”, ha exposat Cano.

La socialista ha criticat que el PP “hagi decidit boicotejar i fer tot el possible per tombar els pressupostos que inclouen, per primera vegada, el factor d’insularitat, que situen Balears per damunt la mitjana de l’estat en inversió per habitant, que duran els fons europeus a les illes o que contemplen la partida en despesa social més alta de la història”.

Enfront d’aquestes dades, Cano ha realçat que “anar en contra dels pressupostos és anar en contra de l’arribada d’una milionada a les nostres illes i anar en contra de la recuperació de Balears”, en referència als 680 milions d’euros d’inversió que els comptes contemplen per a Balears, a més de les partides per al manteniment de l’escut social -ERTO, prestacions per a fixos discontinus, bonificacions per a les empreses…-.

A més a més, Cano ha asseverat que “voler tombar els pressupostos generals lleva al PP tota la legitimitat i tota la credibilitat per tornar a dir que defensen les Illes Balears” i ha posat èmfasi en el fet que “avui al Congrés hi ha un debat real: el dels doblers de veres i el de la política útil que millora la vida dels ciutadans”.

“Hem sentit moltes vegades al PP omplir-se la boca en la defensa dels interessos de les Illes, però el que fan xoca amb el que diuen; la realitat és que, quan parlam de doblers, el PP mai no hi és”, ha criticat la portaveu adjunta, recordant als ‘populars’ que “tenen una nova oportunitat per recuperar una mica de la credibilitat que varen perdre quan varen triar boicotejar les ajudes dels 855 milions d’euros o l’arribada dels fons europeus”. “Quan la cosa va de rebre doblers reals i sonants del Govern d’Espanya, el PP mai no hi és”, ha conclòs.

Acord per la reforma laboral i dades d’atur i afiliació del mes d’octubre

D’altra banda, Cano ha elogiat que s’hagi arribat a un acord perquè el govern d’Espanya derogui la reforma laboral. “És una bona notícia l’anunci del Govern central de derogar la reforma laboral, que situarà el país en un escenari molt més favorable perquè la recuperació arribi a tothom”.

Així, Cano ha celebrat que “el nou marc de relacions laborals deixi enrere els aspectes més lesius de la reforma del PP de l’any 2012 i que deixava els treballadors als peus dels cavalls”.

Finalment, la socialista ha aplaudit que les dades d’atur i afiliació del mes d’octubre “confirmen que hem experimentat un allargament de la temporada turística, amb dades d’atur molt similars a les d’abans de la pandèmia, que eren de màxims històrics”.

“Les bones dades constaten que l’estratègia del Govern és l’encertada i continuarem per aquesta línia”, ha expressat Cano, fent al·lusió a les “bones perspectives” que ha deixat la World Travel Market pel que fa a les previsions per a la temporada que ve, que apunten que les Balears liderarà la recuperació del turisme internacional i que la temporada serà més llarga, posant el focus en “la qualitat, la sostenibilitat i contra el turisme d’excessos”.

Comments are closed