El PSIB-PSOE es compromet a ampliar el tramvia de Palma fins a Calvià la pròxima legislatura

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha realçat el model d’illes que volen els socialistes

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha compromès avui a impulsar el tramvia de Palma fins a Calvià la pròxima legislatura, i ha sumat aquest projecte als que ja estan en marxa: el trambadia de Palma, el tramvia fins a Son Espases, l’ampliació del metro al Parc Bit i el Tren de Llevant.

La socialista ha adquirit aquest compromís en el marc de l’acte sobre mobilitat de la Conferència Política del PSIB-PSOE, en el qual també han intervingut el del coordinador de l’eix de Mobilitat i Agenda Urbana de la conferència política, Jaume Mateu, i el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma i batle de la ciutat, José Hila.

Així, Armengol ha remarcat que l’objectiu dels socialistes és “dur el tren a tot el mapa de Mallorca”, fent possible “la mobilitat sostenible com un dret de ciutadania”.

“Defensam el dret a tenir un medi ambient sostenible i a garantir el futur per a les generacions futures”, ha declarat la Secretària General del PSIB-PSOE en aquest acte sectorial amb entitats i col·lectius de l’àmbit de la mobilitat i la representació veïnal a les Illes Balears, en el qual també ha realçat que “l’aposta clara del PSIB-PSOE és amb la mobilitat sostenible”.

La socialista també ha recordat que durant els vuit anys amb ella capdavant de l’executiu autonòmic, s’ha passat d’un transport públic “de mínims” a un transport públic “modern i de primer ordre”.

Balanç de gestió i perspectives de futur en mobilitat

L’acte ha començat amb un diàleg sobre el present i el futur de la mobilitat a les Illes Balears a càrrec del coordinador de l’eix de Mobilitat i Agenda Urbana de la Conferència Política del PSIB-PSOE, Jaume Mateu, i el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma i batle de la ciutat, José Hila.

Jaume Mateu ha destacat el “canvi de xip” que s’ha efectuat a les illes des de 2015 pel que fa a mobilitat. “El que ha succeït des de 2015 fins avui s’ha d’entendre com un èxit, perquè tradicionalment la mobilitat havia estat una assignatura pendent”.

Així, el també director de Mobilitat i Transports del Govern ha ressaltat la manera com els socialistes “feia anys que lluitaven per aquest canvi de concepte, que semblava que costava molt, però que finalment hem demostrat que era possible, perquè sempre hem entès la mobilitat com un dret”.

Finalment, José Hila ha posat en relleu el canvi de model que ha experimentat la ciutat de Palma des de 2015, recordant d’on es venia.

“El PP havia eliminat el carril bici, tornaven a passar cotxes a Blanquerna, s’havia abandonat l’EMT eliminant freqüències i deixat morir Bicipalma, sense cap nova peatonalització, amb una aposta que només era cotxe, cotxe, cotxe”.

En aquest punt, Hila ha criticat que l’alternativa als socialistes “passa per la proposta de la dreta de tornar al segle XX, i aquesta no és la solució”.

Comments are closed